Overstappen van tandarts; hoe werkt dat?

Author:
HelpMe
Posted:
wo, 12/15/2010 - 21:19
Momenteel zit ik bij een tandarts waarvoor ik 1,5 uur in de auto moet zitten. Graag zou ik dus dichter bij huis of werk een tandarts willen. Echter, ik ben zeer slecht te verdoven. Dat gaat alleen met een speciaal blok (weet de exacte naam niet), achterin de kaak. En zelfs dan nog slaat het meestal niet aan. Daarvoor ben ik altijd bang tijdens een behandeling. Stel dat het zometeen weer mis gaat.....

Ik wil dus niet zomaar overstappen naar een tandarts, maar graag zou ik eerst een gesprek met zo iemand aan willen gaan. Om te kijken of het klikt en ik mij daar vertrouwd bij voel. Ik heb reeds bij 1 tandarts geprobeerd per mail. Maar ik krijg alleen maar mails terug met de melding dat ik een flink bedrag moet betalen, ze foto's willen maken (die liggen er al heel veel digitaal bij mijn huidige tandarts) en dat ze dan een behandelplan willen opstellen. Met meteen een flinke rekening erbij.
Dat gaat mij voor nu een stapje te ver. Na een gesprek zou ik willen kijken of ik verder durf (na alle slechte ervaringen die ik al heb gehad).

Wat is er gebruikelijk bij het overstappen? Is een kennismakingsgesprek niet gebruikelijk?
alpifresh

Mijn advies: als je tevreden bent over je huidige tandarts, lekker blijven zitten waar je zit. Het is jammer dat het zo ver rijden is, maar met wat mazzel hoef je er slechts 2x per jaar naar toe.
Overstappen gaat vaak gepaard met stress, frustraties, onvrede en klachten.

Als je toch wilt overstappen, vraag dan om je heen wie een goede tandarts kent. En neem alle tijd voor je je keuze maakt.
Gezien de afstand zal je huidige tandarts niet moeilijk doen wanneer je aankondigt dat je weg wilt. Daar hoef je geen problemen mee te verwachten.

Een nieuwe tandarts wil meestal met een goed, zelf samengesteld dossier beginnen, inderdaad met nieuwe foto's enzo. De kosten zijn voor jouw rekening.
wo, 12/15/2010 - 22:28 Permalink
vV

als er foto`s zijn niet ouder dan 1 jaar of zo hoeven er geen nieuwe gemaakt m.i. Mensen die al beginnen met over geld te praten nog voor ze iemand gezien hebben lekker links laten liggen.
Uiteraard kost een intake geld, maar daar hoeft niets spannends aan te zijn. ben wel van mening dat er even tijd uitgetrokken mag worden om de toekomstvisie te bespreken, en verwachtingen/wensen te bespreken, en ja die tijd kost geld.

Krijg steeds vaker de indruk dat men wel heel erg zwart -wit is in de benadering van nieuwe patienten, maar goed mag ieder voor zich weten.

Zelf reageer ik inmiddels niet meer op mail via de site van mensen die zich in willen schrijven (staat ook op de site dat ik daar niet op reageer), mensen bellen maar. 9 van de 10 die mailen met vragen, bellen niet, dus die schrijven denk ik een 10 praktijken zo aan, en degeen die het eerste volmondig ja zegt heeft beet. of zo...

die verdoving: ik denk manibulair blok? heel normale manier van verdoven voor de onderkaak hoor. Of intraligamentair, is ook niets nieuws of bijzonderes meer aan...clou is meestal even voldoende tijd nemen om in te laten werken.
wo, 12/15/2010 - 23:24 Permalink
HelpMe

Dankjewel VV. Het doet met goed om te lezen dat er ook nog tandartsen zijn die voor een iets persoonlijkere benadering gaan en niet meteen duidelijk laten merken dat het om het geld draait.
Ik ben best bereid om te betalen voor een intake, alleen weer nieuwe foto's leek mij dan ook wat overdreven.
Mij is verteld dat ik me eerst moet inschrijven via een internet formulier, dan bepaald die tandarts of hij interesse heeft in mij. En dan mag ik op intake en daar zijn dus meteen die bedragen bij genoemd etc.
Ik wil dus zeker niet weg bij mijn huidige tandarts voordat ik het aandurf met een nieuwe.

Als ik bel denk ik dat ik daar een secretaresse eraan krijg, die mij weer terug gaat verwijzen naar hun inschrijfformulier.
Wellicht moet ik dan maar weer verder zoeken.

Bij deze dan meteen een oproep. Wie weet er een goede/rustige tandarts in de regio Eindhoven. Iemand die ook zelf implantaten kan zetten?
do, 12/16/2010 - 17:05 Permalink