Met spoed gezocht: kundige en betrouwbare tandarts Den Haag

Author:
tekro
Posted:
zo, 05/23/2010 - 14:15
Een tijd lang ben ik wat angstig geweest voor de tandarts. Eveneens kan ik rustig stellen dat ik mijn gebit een tijdlang verwaarloosd heb, waardoor de toestand van mijn gebit op relatief jonge leeftijd best wel kritiek is.

Sinds dit jaar word ik wel weer geholpen door een tandarts die ik via via ken. Gevolg van zijn behandeling is dat hij -zonder het maken van een foto- met een constructie bezig om een kies te behouden. Na zijn 3 behandelingen eindig ik doorgaans met een boel, soms ondraaglijke pijn.

Tijdens zijn vakantie had ik weer langdurig pijn, waardoor ik naar de spoeddienst moest. De bewuste tandarts schrok van de toestand van het gebit. Ze schrok eveneens van het aantal verkeerd toegepaste behandelingen: Slecht uitgevoerde vullingen, waardeloos uitgevoerde wortelkanaalbehandelingen. Er is ook een keer te diep in de wortel geboord, waardoor er nu een gat in het kaakbeen zit. Tevens is paradontitis geconstateerd. Zonder haar collega's persoonlijk af te willen vallen, beoordeelde ze het werk van mijn voormalige tandartsen als 'gepruts'. De spoedtandarts geeft aan dat snelle actie noodzakelijk is. Ze begrijpt er niets van dat een tandarts zonder foto 'maar wat doet', terwijl er eigenlijk eerst een andere kies verwijderd had moet worden.

Ik blijf uiteraard zelf verantwoordelijk voor de staat van mijn gebit. Maar door de verhalen van de spoedtandarts ben ik wel geschrokken en behoorlijk bang. Als ik nu de verkeerde keuze maak, kan dat voor de rest van mijn leven ingrijpende gevolgen hebben.

Met spoed zoek ik een tandarts of team van specialisten die mijn belang voorop stelt en voor mij een goed behandelplan opstelt en kundig uitvoert. Waardoor ik hopelijk toch nog een tijd kan vertrouwen op mijn gebit. Kwaliteit staat daarbij voorop. Door de grote hoeveelheid te verwachten ingrepen zou ik het eveneens prettig vinden als diegene er een gezonde prijs-kwaliteitsverhouding op nahoudt.

Al met al vraag ik nogal wat. Ik ben echter het vertrouwen volledig kwijt en ik kan in mijn situatie niet meer vertrouwen op wat vrienden toevalligerwijs een goede tandarts vinden. Graag ontvang ik advies van een aantal experts.