Kan je naar een andere tandarts in dezelfde groepspraktijk?

Author:
papagena
Posted:
zo, 03/20/2011 - 22:05
Ik ben vrijdag voor het eerst naar een nieuwe tandarts geweest. Ik laat het nu nog even in het midden omdat hij niet zo'n goed nieuws had en dat is natuurlijk nooit prettig horen, maar ik heb toch een beetje het gevoel dat het niet klikt met deze tandarts, ttz ik voel mij daar niet zeker over. Nu heb ik komende week een 2de afspraak en ik wacht deze zeker nog af, dan is alles wat bezonken en blijkt misschien dat het toch lukt. Maar indien niet, kan ik dan vragen om bij een andere tandarts in dezelfde groepspraktijk terecht te kunnen? Of doen jullie dat om deontologische redenen niet? Het zou dus niet om een second opinion gaan in dat geval maar om een echte overname. De praktijk in kwestie ligt op 5 minuutjes lopen van mijn werk dus is in dat opzicht ideaal en bovendien heb ik al een eind moeten rondbellen voor ik er eentje vond die nog patiënten aannam, dus ik zou er op zich graag blijven. Maar ik weet niet of dat kan bij een andere tandarts dan, als blijkt dat het echt niet klikt?

Ik moet ook nog afwachten of het op persoonlijk vlak niet klikt dan wel of we het niet eens geraken over de behandeling. Maar het lijkt me toch ook moeilijk om nog terug te gaan naar de huidige tandarts als ik een second opinion elders vraag en die zou meer overeenstemmen met wat ik wil/denk ... Maar die tandarts die dat gedaan heeft, mag me dan niet behandelen ... dus bij wie zou ik dan terecht moeten? Kan ik dan van mijn huidige tandarts vragen dat hij het plan van zijn collega volgt ipv zijn eigen idee?
Spiegeltje

Het is doorgaans goed mogelijk om te veranderen van vaste tandarts binnen een groepspraktijk. Vooropgesteld dat deze tandarts nog ruimte heeft voor nieuwe patiënten natuurlijk.

Wat betreft de second opinion: de tandarts die de second opinion uitvoert behandelt u in beginsel inderdaad niet. Als u - mede door de second opinion - een bepaalde behandeling wilt laten uitvoeren kan dat bij de eigen tandarts. Als u een second opinion wilt kunt u het beste daarover open kaart spelen met de eigen tandarts. Problemen zijn niet snel te verwachten.

Mocht de tandarts de gewenste behandeling echt niet zien zitten en u staat er op, tja, dan moet u inderdaad weer opnieuw op zoek naar een tandarts.
zo, 03/20/2011 - 22:23 Permalink