zwarte kies

Author:
minkemuurtje
Posted:
di, 09/11/2007 - 18:20
mn vriend heeft rechtsboven al een een wkb gehad, na aanleiding van een ontsteking. Dat was 3 jaar geleden. Nu is de kies zo'n 2 jaar zwart, en er zit een fistel boven, en af en toe heeft hij er last van. wat zou dit kunnen zijn? een wortelpuntontsteking? en kan het dan zo zijn dat de klachten ook tijden wegblijven?
Irfan

Beste M,

Na een wortelkanaalbehandeling kan na verloop van tijd een ontsteking terugkomen. Bijv. doordat er nog genoeg bacterien zitten die nu helemaal teruggegroeid zijn en opnieuw een ontsteking veroorzaken. Soms gaat een ontsteking niet volledig weg en speelt deze op wanneer de weerstand minder is.
Een fistel betekent meestal ontsteking en zou zeker adviseren om langs de tandarts te gaan. Dus waarschijnlijk heeft hij weer last van een wortelpuntontsteking.

Gr Irfan
wo, 09/12/2007 - 14:51 Permalink
minkemuurtje

kan dit dan ook vanzelf weer over gaan? want hij heeft er soms ook tijden geen last van. En als hij er wel een tijdje last van heeft, komt er etter uit het fisteltje, hij heeft dan een vieze smaak in de mond. Moet hier op korte termijn iets aan gedaan worden, en zo ja wat?
wo, 09/12/2007 - 16:49 Permalink
dj

Dat is best een moeilijke vraag ""moet er wat aan gedaan worden". In ieder geval voor controle gaan natuurlijk! Een kroon wordt na verloop van tijd waarschijnlijk toch wel zo verstandig maar dat zal vaak de wortelpuntonsteking niet wegnemen.
wo, 09/12/2007 - 19:14 Permalink
dj

Nee dat is niet gek hoor, dat is eigenlijk niet meer dan normaal. Zo gaat dat.

Die fistel is een uitgang voor een ontsteking, die ontsteking is iets wat naar spul maakt dat uit het lichaam moet, de fistel is de uiteindelijke uitgang als het het lichaam lukt, eigenlijk alleen maar goed dus. Als het er niet uit kan, dat doet vaak juist veel pijn.
wo, 09/12/2007 - 22:02 Permalink
hello jozefien

of een verwijzing voor de kaakchirurg vragen en kijken of hij de ontsteking wegkrijgt. zou er niet mee doorlopen, vlgs mij kun je dan ook kaakbot verliezen doordat zo'n ontsteking maar door blijft woekeren en gezond is het ook niet. :smt006
zo, 09/16/2007 - 14:21 Permalink