Zou het me lukken?

Author:
dolceteamo
Posted:
za, 02/12/2011 - 21:42
Hallo allemaal.

Ik ben een jongen van 15 jaar, en ik wil heel graag tandarts worden.
Ik zelf zit nu op het mavo wat inhoudt dat ik nog wel even moet doorstuderen.
2 weken geleden heb ik een gesprek met mijn schooldecaan gehad, het kwam er meer opneer dat ik het maar beter niet kon doen, maar eerlijk gezegt ben ik ervan overtuigt dat het me wel lukt als ik er maar genoeg tijd en wil in steek.
Hoe denken jullie hierover?? en is er niet een kortere weg om tandarts te worden dan( 4 jaar mavo, 2 jaar havo, 2 jaar vwo, bachelor+master 6 jaar)?

Alvast bedankt..!
alpifresh

De route die je beschrijft bestaat en er zijn zeker mensen die het zo gelukt is.
Maar, je moet wel goed zijn in de juiste vakken. Als je nu al moeite hebt met de exacte vakken... het gaat niet gemakkelijker worden!

Ik dacht (er komt hier vast nog wel iemand die het zeker weet) dat er voor tandarts ook een numerus fixus was. Dus alleen vwo-ers met de allerbeste cijfers weten zeker dat ze geplaatst worden. Als je straks het vwo haalt met zessen en zevens, val je waarschijnlijk al buiten de boot. Gemiddeld een 8 of hoger is wel de bedoeling.

Ga nog eens praten met de leraren van de exacte vakken, of zij denken dat jij het in je hebt om deze vakken op vwo-niveau te gaan volgen.
za, 02/12/2011 - 23:35 Permalink
muld2126

Ik heb me ook laten vertellen dat je eventueel in het buitenland (lees wel EU landen) deze opleiding kan gaan doen en dat daar niet alleen mensen die cum laude geslaagd zijn kunnen starten. Misschien nog een optie.... en als je echt iets heel graag wil dan kan je het zeker... bezieling is soms beter als al het andere....

succes en volg je droom!!!
di, 02/15/2011 - 13:28 Permalink
Spiegeltje

en als je echt iets heel graag wil dan kan je het zeker

Dat is wel heel erg optimistisch, gebrek aan talent/aanleg kan je lelijk parten spelen maar kan wel deels worden gecompenseerd door hard werken. Ben er ook mee eens dat als je iets graag wilt dit zeker moet proberen! Dus i.d.d. je niet te snel uit het veld laten slaan.
di, 02/15/2011 - 16:00 Permalink
vV

Het gat van Mavo naar wat je minimaal moet hebben is wel erg groot m.i., vraag mij ook af hoezo. Want blijkbaar vind je van jezef dat je wel VWO niveua hebt!
DUs dan heb je wel wat in te halen, en dat kost tijd. Voordeel is wel dat wanneer een eventuele loting voor tandheelkunde, wanneer dat nog aan de orde is (is weer wat jaartjes verderop immers) misgaat, je wel meer andere mogelijkheden hebt naast tandheelkunde, dus ik zou ook zeggen: ga ervoor. succes.
di, 02/15/2011 - 17:07 Permalink
dolceteamo

Bedankt voor jullie berichtjes!!
Eigenlijk was mijn streef orthodontie, ik heb het er met mijn orthodontist over gehad, ik ga daar schijnbaar mijn stage ook doen, stel zou ik dit allemaal doen ben ik al wel inmiddels 32, misschien dat de stage ook mijn beeld kan verduidelijke over orthodontie.
Bestaat er misschien ook een mogelijkheid om door te stromen van mondhygienst naar tandarts??
wo, 02/16/2011 - 16:48 Permalink