WIP-Richtlijnen & Wet BIG Tandartsassistente

Author:
Nikkik
Posted:
di, 01/11/2011 - 14:28
Ik moet voor mijn opleiding duidelijke informatie over de WIP-Richtlijnen & Wet BIG vinden, over wat de assistente wel of niet mag doen.
Van mijn school uit moeten we deze informatie zelfstandig uitzoeken, vandaar dat ik dit bericht heb geplaatst.
Is er iemand die een duidelijke lijst kan opstellen wat een assistente wel en niet mag doen volgens de WIP-Richtlijnen.
Of die mij kan doorverwijzen naar een site waar nuttige informatie opstaat?
Alvast Bedankt,
Nikki
Spiegeltje

Heb je al op http://www.wip.nl gekeken?

De richtlijn Infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk moet je hebben en kun je vanaf die site raadplegen. Deze ziet op tandartsen, maar ook op de overige praktijkmedewerkers, zoals assistenten. Deze moet je dus zelf maar even doorspitten, of lukt dat niet? :D

Zie bijvoorbeeld het hoofdstuk Persoonlijke hygiene.

Wat betreft de Wet BIG zou je dit forum ook eens kunnen doorspitten (zoekfunctie), want er is al veel over geschreven. Ruwweg komt het er op neer dat een tandartsassistente in beginsel alle behandelingen mag uitvoeren, met uitzondering van de zogeheten voorbehouden handelingen zoals het snijden in weefsel, boren, het geven van injecties en het voorschrijven van medicijnen (geloof ik).

Vanavond kan ik misschien wat links voor je geven.
di, 01/11/2011 - 14:53 Permalink
Nikkik

Ik ben al begonnen hoor, ik was niet van plan te wachten tot iemand een geheel gemaakte opdracht stuurde voor mij;) Het is niet zo dat ik ander mensen alles wil laten doen maar ik vond het fijn om een duwtje in de rug te krijgen zodat ik aan de gang kon.

http://www.wip.nl/free_content/Richtlijnen/tandheelkundige%20praktijk07…

Hiermee kan ik heel goed op weg denk ik;) Ik ben het nu aan het uitwerken en hier staat denk ik alle informatie in die ik nodig zal hebben.
di, 01/11/2011 - 15:41 Permalink