Welke mogelijkheden?

Author:
Altarf
Posted:
wo, 12/16/2015 - 14:17
Hallo,
Mijn naam is Gabriëlla en ik ben 20 jaar jong.

Laat ik maar met de deur in huis vallen, het is de bedoeling om volgend jaar mondzorgkunde te gaan doen, als ik ingeloot word. Het liefst zou ik na deze opleiding tandheelkunde willen doen, maar het probleem is dat ik jaren terug vanwege veel problemen thuis ontzettend veel vertraging op school heb opgelopen. Ik doe momenteel namelijk nog havo.

Ik zal in de volgende vakken examen doen:
- biologie
- geschiedenis
- wiskunde
- maatschappijleer
- maatschappijwetenschappen
- filosofie
- Nederlands
- Engels
- Frans
- Spaans
- rekenen (tegenwoordig verplicht examenonderdeel)

In principe heb ik dus een C&M profiel + biologie, met wat extra vakken om de uitdaging erin te houden. Ik sta voor de bovenstaande vakken
gemiddeld een 7,5.

Nu is mijn vraag, hoe zou ik het makkelijkst door kunnen stromen van mondzorgkunde naar tandheelkunde? Is dit eigenlijk überhaupt wel mogelijk/realistisch? Als dat zou is, zou het dan mogelijk zijn om met een HBO-propedeuse aangevuld met vier vwo-deelcertificaten (wiskunde, biologie, schei- en natuurkunde), tandheelkunde te gaan doen? Tevens heb ik verschillende mensen gehoord over tandheelkunde in het buitenland, eigenlijk om de zware loting te ontlopen, weet iemand hier misschien wat meer over?

Kortom, welke mogelijkheden zijn er?


- Gabriëlla
Lieneke

Je kunt na 4 jaar mondzorgkunde en inderdaad een aantal vakken op vwo-niveau te doen een koppeljaar volgen. Deze gaat echter nooit door omdat er te weinig aanmeldingen zijn. Je zal dus hoogstwaarschijnlijk de volledige 6 jaar Tandheelkunde moeten volgen als je eenmaal mondhygiënist bent. Het zou dus veel eenvoudiger zijn om gelijk vwo te gaan doen en vervolgens universiteit.
ma, 12/21/2015 - 13:52 Permalink