Vreemde bult bovenkaak help

Author:
hilsss
Posted:
di, 11/29/2022 - 22:48
3 weken geleden kreeg ik pijn in mijn gebit (rechterkant). Het voelde als een doorkomende verstandskies en straalde uit.

Tandarts kon niks vinden en zei dat door overbelasting kon komen want ik klem. Dus een bitje laten maken.

De pijn werd erger. Ik kreeg zenuwaanvallen die zo heftig waren dat ik er van moest huilen. Het was niet continu maar echt aanvallen die uitstraalden tot mijn oog. Ik was niet verkouden, kon geen kies aanwijzen, geen verhoging.

Weer naar de tandarts. Die zei dat het echt de spier zou kunnen zijn door hevig klemmen. De pijn zou overmoeten gaan met masseren en een bitje.

Huisarts gebeld en om pijnstilling gevraagd. De pijn veranderde in een drukkend gevoel in de kaak op de achterste boven kiezen. Ook bloed laten onderzoeken. Ontstekingswaarden waren niet opvallend.

Afwachten, en de aanvallen waren gestopt. Maar nu 3 weken later zit er een harde, pijnlijke bult boven het tandvlees. Helemaal achterin de kaak.

De bult is niet zichtbaar en niet boven de kiezen zoals een fistel. Geen last meer van de kiezen. Maar de bult is gevoelig. Ik kan er niEt bij met mijn tong alleen met mijn vinger.

Een plaatje op google kunnen vinden om het te laten zien. Ik heb geen beugel. Rode stip is de plek van de bobbel/bult

Maar.. wat moet ik doen. Ik maak me zorgen en ik word niet geholpen. Moet ik wachten? Ik wat kan dit zijn?
Attach