Vragen voor tandartsen

Author:
Koekie-Monster
Posted:
za, 11/18/2023 - 13:21
Ik ben me aan het oriënteren op vervolgopleidingen en ben al naar veel meeloop- en open dagen geweest van verschillende opleidingen. Tandheelkunde lijkt me een interessante opleiding, daarom heb ik een aantal vragen voor tandartsen.

Op internet las ik dat het een beroep is met veel stress. Ervaren jullie dat ook zo? Als je nu de keuze had om opnieuw een studie te kiezen, zou je dan nog steeds voor tandheelkunde kiezen?

Ik vraag me af of jullie mij meer kunnen vertellen over hoe de tandartspraktijken in dit land werken. Ik wil graag weten welke uitdagingen en kansen er op dit gebied zijn. Ook wil ik weten wat de werktijden zijn voor een tandarts, en hoe tevreden je bent met jouw baan. Krijg je genoeg waardering van de patiënten?

Alvast bedankt voor je tijd!
Tandarts_Richa…

Ik kan er heel duidelijk over zijn.100% ja dit beroep zou ik weer kiezen. Wat is er mooier dan iemand een mooi glimlach te geven. Natuurlijk wordt ons beroep zeer gewaardeerd. Helaas kunnen wij niet gratis werken en het vergt een hele investering om ons beroep te kunnen uitvoeren. Velen vinden de tarieven, die voor ons, door de NZA bepaald wordt te hoog. Dat wordt niet gewaardeerd. Soms zijn er verzoeken waar wij geen oplossing voor hebben, men krijgt een verwijzing, dat vindt men niet fijn. Zo ook niet als men met een klacht niet direct geholpen kan worden, helaas wij hebben een volle agenda en maar twee handen. Je kunt zelf bepalen hoe veel uur en hoe zelfstandig u wilt werken. Loondienst, zzp, eigen praktijk. Stress??? dat ligt aan jezelf maar er is een groot tekort. Leuk ??? denk niet dat ik dit beroep op 72 jarig leeftijd,3 volle dgn in de week, zou uitoefenen als dat niet zo was. En zeker niet in mijn vrije tijd hier , onbezoldigd, vragen zou beantwoorden. Vraag uw tandarts eeen dag of meer mee te mogen kijken om een beter indruk te krijgen.
za, 11/18/2023 - 19:24 Permalink