vragen over vezelbrug

Author:
helderester
Posted:
zo, 11/18/2007 - 23:11
Hallo kan iemand mij informatie geven over vezelbruggen?
Ik mis de 15 en wil op die plek een vezelbrug. Ik wil geen gewone brug omdat ik het zonde vind om kronen op de peilerelementen te maken. Nu zeg de ene tandarts dat dat prima kan, maar de docent/professor van de tandheelkunde student die mij behandeld zei: "een vezelbrug naar een eerste molaar, die ligt er na een jaar weer uit". Maar van andere kanten hoor ik dat vezelbruggen een nieuwe ontwikkeling zijn, er onderzoek naar gedaan wordt, ze best sterk zijn en wel 10 jaar mee gaan. Kan iemand mij daar meer over vertellen? Hoe lang gaan ze mee? en kunnen ze op die plek (dus ter vervanging van een 15). Ik het nog van bepaalde dingen afhankelijk? (ik heb bv groepsgeleiding).
vV

zeker gezien de groepsgeleiding denk ik dat ie er inderdaad zo weer uitligt. Heb een aantal (in het lab gemaakte ) bij pateinten lopen en ben er vooralsnog voor vervanging van premolaren niet volledig van overtuigd. Front gaat wel beter overigens, maar zijn er eenmaal problemen kan je opnieuw beginnen. Ik zou het dus zeker nu niet plaatsen als voorziening voor 10 jaar.
ma, 11/19/2007 - 08:14 Permalink
helderester

Bedankt voor je antwoord vV, dat is wel wat ze bij tandheelkunde ook zeiden. Dat ze het vooral voor het front deden en dat daar niet zoveel kracht op staat. Als die vezelbrug eruit valt kan je hem er dan niet zo weer inzetten? Of is dat een heel gedoe? Het zou natuurlijk ook een voorziening voor kortere tijd kunen worden :smt003 en ik kan misschien ook ervaringen met vezulbruggen ter vervanging van premolaren even af kunnen wachten.
ma, 11/19/2007 - 19:35 Permalink