Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Vraag: kan een gebitsprothese smaak afgeven? | Tandarts.nl
2 berichten / 0 nieuw
Vraag: kan een gebitsprothese smaak afgeven?
Bezig-Bijtje
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 10 maanden geleden
Geregistreerd: 07/29/2016 - 08:55
door Bezig-Bijtje za, 12/03/2016 - 18:28
#1

En dan bedoel ik niet n.a.v. het slecht verzorgen ervan (verontreiniging), maar dat het materiaal zelf geur en smaak afgeeft.
Ik ben benieuwd of anderen ook deze ervaring hebben. Ik heb er al 3 maanden last van en smaak en geur is erdoor ernstig verstoord.
Koffie smaakt niet meer, eieren idem dito, gekruide gerechten, etc. , etc., En dat is het geval nadat een nieuw kunstgebit is geplaatst.
Het is een vreemde chemische smaak en geur. Het lijkt zich ook vast te zetten op de slijmvliezen van de neus, waardoor op bepaalde momenten (vooral als ik warme vloeistoffen of maaltijden heb gegeten) als ik aan de handen ruik, ik dezelfde rare chemische geur ruik.

Lik ik na enige tijd langs de lippen, dan lijkt of de smaak zich daar heeft 'vastgezet' waardoor vieze smaak intenser wordt.

Heel apart verhaal, ik weet het, en ik kan nergens op het internet iets van herkenning vinden. Hopelijk hier een reactie.

Het is bekend dat bij het
afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 3 dagen 3 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke za, 12/03/2016 - 22:47

Het is bekend dat bij het hebben van een prothese er een stuk smaak verloren gaat. De prothese dekt bepaalde delen af die essentieel zijn voor de smaakbeleving. Dat u de prothese zelf kunt proeven, betwijfel ik.