Voorkom hart en vaatziekten!

Author:
marjolyn
Posted:
wo, 02/16/2005 - 17:42
Tanden poetsen helpt mogelijk tegen hart- en vaatziekten

Volgens recent Amerikaans onderzoek zouden bacteriën verantwoordelijk voor ontstekingen van het tandvlees mogelijkerwijs ook aderaandoeningen kunnen veroorzaken.

Het zou dus kunnen dat het goed poetsen en verzorgen van tanden en tandvlees, hart- en vaatziektes kan voorkomen.

Bron: http://www.nu.nl
prondel

Als dat zo was, zou alles er uit trekken en zonder tanden en kiezen doorleven ook goed zijn. helaas helaas is een hartprobleem multifactorieel, en hebben de meeste amerikanen nog wat dieet-instructies en lichaamsbeweging nodig.

Maar altijd leuk te horen dat een gezond gebit en blij bezit is en blijft.
wo, 02/16/2005 - 18:37 Permalink
princess

Ik denk dat wat Maryolein bedoelt dat, net als niet roken, en voldoende beweging gezond eten etc dit een van de dingen is die een waarschuwing kunnen zijn mbt tot je gezondheid, en ik geloof best dat een rot gebit tot allerlei kwalen kan leiden, waarom niet, het staat in verbinding met de rest van je lichaam..wat inderdaad niet inhoud dat je met een tandeloze mond geen hartklachten kunt krijgen.....

Princess :smt001
wo, 02/16/2005 - 19:39 Permalink
Roxanne

Dat klopt want als je bij iemand gaat tandsteen verwijderen, en de kans op bloeden is heel groot, en patient is hart patient moet er antibiotica geslikt worden...


Groetjes
ma, 02/21/2005 - 21:37 Permalink
de digitale tandarts

De antiobioticum prophylaxe geldt alleen bij een deel van de hartpatienten en dan met name bij afwijkingen aan de hartkleppen.

Een doorgemaakt hartinfarct (>6 maanden) is nog geen reden om antibioticum te nemen voor een (bloedige) tandheelkundige ingreep.

Zie http://www.hartstichting.nl
di, 02/22/2005 - 00:39 Permalink