Verzetten tandartsafspraak

Author:
radem205
Posted:
zo, 07/25/2004 - 14:55
Hey,

Ik moet morgen eigenlijk naar de tandart waar ik helemaal niet meer aangedacht heb. Het probleem is dat ik morgen moet werken. Is er de mogelijkheid om deze afspraak te kunnen verzetten zonder te hoeven betalen?

Alvast bedankt
Moon

Waarschijnlijk niet... je moet een afspraak vaak 24 of 48 uur van te voren afzeggen... anders moet je inderdaad de afspraak gewoon betalen...
zo, 07/25/2004 - 15:27 Permalink
dj

Moon heeft gelijk dat er vrijwel altijd een maximale termijn van 24 uur geldt, zo staat het iig in de CTG tarieven. Bn je later met afzeggend dan mogen (in redelijkheid) de kosten in rekening worden gebracht.

Punt is: het is denk ik redelijk als een tandarts niet op zonagmiddag een assistente achter de telefoon heeft zitten speciaal voor afzeggingen. In de praktijk komt het erop neer dat afspraken voor maandag vaak alleen nog op vrijdag kunen worden afgezegd en dat betekent ook heel vaak nog vrijdagochtend ben ik bang.
Toch is het zo: er staat gewoon 24 uur in de tarieven, niets over werkdagen ofzo.

Leg uw probleem als het maar enigzins mogelijk is telefonisch af op bv een antwoordapparaat als zoiets. Geef daarbij aan morgenochtend weer te bellen, doe dat zo snel mogelijk, direct als de praktijk opengaat. Leg uit dat u begrijpt dat het uw fout is en dat u de gang van zaken betreurt. Misschien is de tandarts zelfs al bent u te laat bereid van een rekening af te zien, bv ook omdat hij de tijd toch nog nuttig kan besteden.

Duidelijkheid over afzeggingen in het weekend is mi iets waar de NMT best eens naar zou kunnen kijken.

Doeg,
zo, 07/25/2004 - 16:10 Permalink