Verwijderen van m'n profiel+alle berichten die ik gepost heb

Author:
Fairlady
Posted:
di, 12/07/2010 - 13:48
Wil a.u.b. iemand mijn profiel verwijderen + alle berichten die ik gepost heb i.v.m. mijn privacy. Ik kan het namelijk nergens vinden! Het liefst ontvang ik een bevestiging op mn e-mail adres.

Alvast b.v.d.
wilria

hoi fairlady

je hebt die berichten toch zelf geplaatst hier op het forum.

maar ik ben best wel nieuwsgierig waar het om gaat, dus heb natuurlijk effe gegoogled en wat kom ik dan helemaal tegen van jou
een berichtje waarin je een losse kies hebt.nou en, er zijn duizenden mensen die een losse kies hebben/gehad hebben

bovendien gaat het om een berichtje van 2004, waar je dan in 2010 last van zou hebben.

eerlijk gezegd begrijp ik er geen hout van waarom je het nu weg wilt hebben
di, 12/07/2010 - 14:48 Permalink
Spiegeltje

Alles wat hier wordt gepost wordt - "dankzij google" - aan de eeuwigheid toevertrouwd. Ik kan van mij nog alle berichten op usenet terugvinden, inclusief berichten uit de tijd toen het WWW nog amper bestond (1992!).

Daarom nooit met eigen naam of een elders gebruikte nick posten, dan blijf je anoniem! Ik ga er niet over, maar ik neem aan dat als het echt om heel vervelende zaken gaat (of dat hier zo is weer ik niet) er wellicht iets mogelijk is maar dat moet je dan via PB aan beheer vragen en beter niet op dit forum lijkt me.
di, 12/07/2010 - 15:14 Permalink
Snowman

Ik heb er verders geen klachten over maar kan het wel begrijpen dat soms
mensen willen hebben dat zijn/haar berichten verwijderd worden.

Verders wordt hij/zij gewoon hier uitgelachen door bepaalde personen.
3 Het twijfelen aan de oprechtheid van gebruikers.
4 Het bekritiseren van de houding van gebruikers.
5 Het bekritiseren van de kwaliteit van de berichten van gebruikers.
di, 12/07/2010 - 21:52 Permalink
steef-nrd

Het lijkt mij toch duidenlijk, ook al gaat je toekomstige baas google'en op jou zal hij niet op fairlady zoeken. TOCH??
Of is je naam echt fairlady, nee toch :smt018

Mijn naam is ook niet echt helemaal steef, meer iets in die richting.
Ik hou namelijk ook niet van die geintjes. Ja zal ook mij ook nergens online vinden met mijn eigen naam.
En aan die social media doe ik al helemaal niet.(hyves,facebook enz)
wo, 12/08/2010 - 01:22 Permalink
Fairlady

Ik sta er versteld van dat Snowman het eens is met mij. En dat voorbeeld was maar een voorbeeld. Iedereen die ik ken of heb gekend weten dat mijn nickname Fairlady is. Ik heb met sommige dus het contact verbroken die mij steeds lastig vallen dus vandaar dat ik 'Fairlady' uit de lucht wil halen. Een beetje respect is altijd op zijn plaats toch?
wo, 12/08/2010 - 09:06 Permalink
vV

3 Gebruikers dienen zich aan instrukties van moderatoren te houden.

4 Bezwaar maken of vragen stellen over beslissingen van moderatoren hoort met een privebericht. Als er hierna een blijvend verschil van inzicht is kan de site-beheerder hierover worden benaderd. Een van beiden op de publieke delen van het forum doen is ongewenst.

uit de regels...

Er staat nergens dat moderatoren zich aan instructies van gebruikers te houden hebben, daarnaast had dit hele verhaal per pb gemoeten.

Overigens heb ik even google gebruikt, en ik kan zo niets vinden.... Gaat dus echt helemaal nergens over dit... En als er van zoveel fora zaken verwijderd zijn op uw verzoek, en u bang bent voor wat blijkbaar een potentiele werkgever wel niet van u zou kunnen vinden..nu ja ik ga maar niet verder.

U heeft er zelf voor gekozen op bepaalde momenten uw eigen privacy aan de wilgen te hangen, en daar is blijkbaar niet goed over nagedacht nu ja.. Geen reden voor beheer hier discussie waar u aan deelgenomen heeft dan maar te gaan verminken.
Zo denk ik erover.

En voor de rest: duidelijk voorbeeld maar eens goed na te denken wat u allemaal op internet wilt schrijven over u zelf, is al heel lang totaal aan het ontsporen, mensen snappen de reikwijdte van het medium blijkbaar niet zo....
wo, 12/08/2010 - 09:15 Permalink
Picone

Als moderator heb je de plicht om aan een dergelijk verzoek van een forum-lid gevolg te geven.

Ik ben zelf een zeer ervaren moderator en als een forum-lid vraagt om verwijdering van eigen profiel en/of berichten dan wordt dat terstond door mij uitgevoerd zonder enige discussie. Immers het belang van het forum-lid gaat voor mijn eigen belang.

Het is voor mij onbegrijpelijk dat er geen verantwoording word genomen door de webmaster van dit forum?

Dit is geen klacht, maar een punt ter verbetering, doe er uw voordeel mee Lieneke!
zo, 01/09/2011 - 15:16 Permalink
Picone

Weet u dat niet?

Ik zal het kort houden, juridisch gezien bent u ondergebracht bij een Engelse Webhost, hierdoor valt uw forum onder de Engelse Wetgeving. De Amerikaanse Wetgeving is nog strenger, maar dat terzijde.

Uw antwoord op uw vraag kunt u hier vinden: http://www.phpbb.com Zoals gebruikelijk zijn alle rechten en plichten juridisch getoetst en vastgelegd tot in het detail.

Gelukkig heeft deze Engelse Webhost "PHPBB" ook een pagina in het Nederlands (gedeeltelijk) voor u: http://docs.phpbbservice.nl Echter teksten vertalen kost geld, dus de Nederlandse versie is uiteraard ondergeschikt aan de Engelse versie, dat behoeft toch geen nadere uitleg? Mocht de Engelse taal voor u een probleem zijn, dan wendt u zich tot:

Erik Frèrejean Support Team Member, Almere, The Netherlands


Waarom toch al deze moeite Lieneke? Doe gewoon wat er gevraagd wordt, immers het is niet jouw privacy, maar haar privacy! Jouw belangen zijn ondergeschikt aan haar privacy belangen:

Any of the administrators listed on the “The team” page of the third-party board should be an appropriate point of contact for your complaints. If this still gets no response then you should contact the owner of the domain, (do a whois lookup) the management or abuse department of the service.

Veel wijsheid toegewenst!
zo, 01/09/2011 - 16:51 Permalink
mecánico para …

Kan me wel wat voorstellen bij de vraag, maar dan zou ik het account eerder anoniem maken (reeks sterretjes ofzo) dan alle berichten wissen. Want als er een draadje discussie is en er vallen stukken uit is de draad waardeloos. Daarmee mutileer je andermans onderbouwing van een discussie ook.

overigens, ik kan me even voorstellen dat het slikken is maar als zij wordt gewist, waar stop je dan? In dat geval heb ik ook nog wel een vraag aan de webmaster/host/eigenaar.
zo, 01/09/2011 - 17:06 Permalink
Picone

Ik dank iedereen verder voor het meedenken en hoop dat deze kwestie voor "Fairlady" vandaag nog wordt opgelost?

Nog een tip voor Lieneke en haar mede-moderators:

Denk ook eens aan een "disclaimer"? Als eindgebruiker ben je niet alleen juridisch maar ook medisch verantwoordelijk voor hetgeen hier wordt geschreven. Met een disclaimer dek je jezelf in voor de gevolgen die voortkomen uit alle "raadgevingen" geschreven op dit forum. Hier is een simpel voorbeeld van een disclaimer:

DISCLAIMER:

This Website is for information only, and should not be considered as medical advice. The information given here is in no way a representation of Medical fact or Medical Procedure. Please consult with your health practitioner before considering any therapy or therapy protocol. We declare that we have no influence in the design and the contents of the linked sites in this group. We declare that we are distanced to these sites and we don't own or agree to the content. This declaration is valid for all linked sites in this group.




Dated:

Signature: Lieneke Steverink-Jorna
volgend de namen van de andere moderators!


"Tussen recht hebben en recht krijgen ligt vaak een lange weg....."
zo, 01/09/2011 - 17:50 Permalink
Picone

@ mecánico para bicicletas,

Profielen van forum-leden kunnen niet door een webmaster/moderator worden gewijzigd, immers alle profielen zijn beveiligd met een wachtwoord. Profielen en/of berichten kunnen wel door hun worden verwijderd.

"Fairlady" heeft zelf op 7 december 2010 een opdracht aan de webmaster/moderator gegeven om dit te doen!

Gelukkig is dat niet veel werk, met slechts enkele handelingen zijn in een paar seconden met een druk op de toets "delete" al haar 22 berichten van dit forum gewist. Waarom dit zolang moet duren is mij echter een raadsel?


Zoals eerder beschreven is een webmaster/moderator verplicht hier aan gevolg te geven. Mocht een en ander niet naar tevredenheid van het forum-lid "Fairlady" zijn opgelost, dan kan zij een klacht indienen bij de Webhost phpBB.

Note: De Webhost phpBB hoeft verder aan niemand verantwoording af te leggen als zij besluit om een forum (zonder enig bericht vooraf) van Internet te halen! Webhost phpBB is immers niet gebaat bij jaren-lange juridische kwesties.

webmasters/moderators kunnen ten alle tijden hun eigen phpBB-forum raadplegen: http://www.phpbb.com/community/index.php
zo, 01/09/2011 - 18:51 Permalink
Lieneke

Vandaag? Denk het niet...de DT is meestal niet zo snel. Die heeft ook wel eens weekend namelijk...Vergeet niet dat wij (bijna?) allemaal ook een fulltime baan nog hiernaast hebben...

Die disclaimer staat er allang op.

Ik kan best het een en ander veranderen als beheerder door het wachtwoord (tijdelijk) te veranderen...Voor de duidelijkheid; ik kan geen wachtwoorden zien, maar dus wel veranderen. Berichten kunnen na iets van 2 minuten niet meer veranderd worden door gebruikers. Ze kunnen wel door mij ge-edit worden.
zo, 01/09/2011 - 19:03 Permalink
Snowman

@ Lieneke problemen krijgen als je reacties verwijderd ?
Hmmm :smt017 .

Je kan als moderator inderaad berichten verwijderen, dus ook de berichten van Fairlady
zou je kunnen verwijderen.

Ik vindt het niet meer als normaal als iemand om wat voor redenen dan ook zijn/haar berichten
verwijderd wil hebben dat het dan ook wordt gedaan.
Als het topic in het 'niet' valt door verwijderde berichten dan kun je het gehele topic verwijderen, kan
allemaal zo eenvoudig zijn.
zo, 01/09/2011 - 19:13 Permalink
Picone

Zullen we het hier verder maar bij laten? We zijn inmiddels al zo ver van het eigenlijke onderwerp afgeweken.....

Van de mogelijkheden (op forum management niveau hier) weet ik niets..... Mocht je nog andere vragen hebben, dan weet je waar je mij kan vinden? Ter informatie: ik ben geen tandarts en ben niet beschikbaar als moderator :)


"Nooit te oud om te leren....."
zo, 01/09/2011 - 19:15 Permalink
vV

Weet u dat niet?

Ik zal het kort houden, juridisch gezien bent u ondergebracht bij een Engelse Webhost, hierdoor valt uw forum onder de Engelse Wetgeving. De Amerikaanse Wetgeving is nog strenger, maar dat terzijde.

Uw antwoord op uw vraag kunt u hier vinden: http://www.phpbb.com Zoals gebruikelijk zijn alle rechten en plichten juridisch getoetst en vastgelegd tot in het detail.

Gelukkig heeft deze Engelse Webhost "PHPBB" ook een pagina in het Nederlands (gedeeltelijk) voor u: http://docs.phpbbservice.nl Echter teksten vertalen kost geld, dus de Nederlandse versie is uiteraard ondergeschikt aan de Engelse versie, dat behoeft toch geen nadere uitleg? Mocht de Engelse taal voor u een probleem zijn, dan wendt u zich tot:

Erik Frèrejean Support Team Member, Almere, The Netherlands


Waarom toch al deze moeite Lieneke? Doe gewoon wat er gevraagd wordt, immers het is niet jouw privacy, maar haar privacy! Jouw belangen zijn ondergeschikt aan haar privacy belangen:

Any of the administrators listed on the “The team” page of the third-party board should be an appropriate point of contact for your complaints. If this still gets no response then you should contact the owner of the domain, (do a whois lookup) the management or abuse department of the service.

Veel wijsheid toegewenst!

leuk, maar hier lees ik nergens dat een moderator of wie dan ook die verantwoordelijk is voor de website en een forum beheert ook daadwerkelijk aan een dergelijk verzoek moet voldoen.
Er staat alleen waar je met klachten terecht kan...antwoord is er ook al gegeven. Klacht indienen op zich betekent namelijk niet gelijk ook je zin krijgen....
zo, 01/09/2011 - 19:47 Permalink
vV

"Fairlady" heeft zelf op 7 december 2010 een opdracht aan de webmaster/moderator gegeven om dit te doen!
een opdracht nog wel...toe maar... sorry maar met registreren heeft zij zich geconformeerd aan regeltjes......of zie ik iets verkeerd? en nergens in die regeltjes staat iets over verwijderen van accounts of postings, laat staan alle twee...en al helemaal niet met de knip van de vinger...

Dat er moderatoren zijn die dit wel doen, best, moeten zij zelf weten...maar oordeel niet negatief over moderatoren die dit niet doen...

Zeker niet omdat er in dit geval heel veel herrie om feitelijk niets gemaakt wordt. (naar mijn bescheiden mening..)
zo, 01/09/2011 - 19:51 Permalink
Picone

@vV,

U draait om de brij heen. Het gaat er hier niet om wat de regels zijn in dit forum, waar de forum-leden zich aan moeten houden?

Als u nog eens goed leest dan gaat het hier niet om een vrijblijvend verzoek van "Fairlady", maar om gerichte opdracht tot verwijdering van het profiel van "Fairlady" en verwijdering van al haar 22 berichten.

Uw bewoordingen getuigen van niet veel respect voor het forum-lid "Fairlady"? U bent zelf degene die als een olifant door de porseleinkast raast.


U bent als webmaster/moderator gebonden aan de regels van de Webhost phpBB. U "vertegenwoordigd" als webmaster/moderator de Webhost phpBB in dit forum? U bent juridisch verantwoording verplicht aan Webhost phpBB en dient ten aller tijde gevolg te geven aan de regelgeving van uw Webhost phpBB

U als Webmaster heeft toch een overeenkomst met phpBB afgesloten, u zult ongetwijfeld de kleine lettertjes wel hebben gelezen voordat u voor accoord hebt getekend?"

Advocatuur zit in de familie, heb ik het verkeerde beroep gekozen?




Respect kun je niet krijgen, dat moet je afdwingen.....
zo, 01/09/2011 - 20:22 Permalink
mecánico para …

Dan wil ik nu wel eens zien waar staat dat je kan eisen dat je teksten worden verwijderd? Nog afgezien van het cache gebeuren en downloads van individuen? Ten tweede wil ik wel weten waarom het anonimiseren van het account en evt verwijderen van de naam in het bericht niet zou volstaan?
Daarnaast, weet u wel zeker dat de eigenaar van de site, die u waarschijnlijk met vV verwart, onder Engels recht valt?

En niet in de laatste plaats, waarom schrijft F te T niet gewoon naar de site eigenaar ipv hier te gaan lopen roepen?

Advocatuur zit in de familie zegt niets over uw eigen kwaliteiten overigens. Dus u heeft uzelf al als wonderbaarlijk goed moderator neergezet, maar daar doet u nu een schepje haagse bluf bovenop. En idd. respect moet je verdienen, en dat bent u bij mij al een beetje kwijt met die bralpraat.

Een grote mond zit bij ons ook in de familie, maar dat is iets waar je genetisch ook je familie aan herkent
zo, 01/09/2011 - 20:29 Permalink
Picone

@mecánico para bicicletas,

Dat zijn veel vragen, maar goed,

Dan wil ik nu wel eens zien waar staat dat je kan eisen dat je teksten worden verwijderd?

De webmaster kan dat vinden onder TOS (terms of service) zonder twijfel is dat op de website van phpBB te vinden.

Nog afgezien van het cache gebeuren en downloads van individuen?

Dat is gebeurt bij Wikileaks, en is dus niet te verhinderen. Wat op internet staat gaat er nooit meer af.....

Ten tweede wil ik wel weten waarom het anonimiseren van het account en evt verwijderen van de naam in het bericht niet zou volstaan?

Deze optie is wel degelijk mogelijk, met het verwijderen van een account worden haar berichten anoniem!

Daarnaast, weet u wel zeker dat de eigenaar van de site, die u waarschijnlijk met vV verwart, onder Engels recht valt?

Als de webmaster ook meneer/mevrouw vV is (we weten nog niet wie hier achter schuilt), dan valt hij/zij onder het Engelse recht, daar hij/zij een overeenkomst heeft afgesloten met de Engelse Webhost phpBB

En niet in de laatste plaats, waarom schrijft F te T niet gewoon naar de site eigenaar ipv hier te gaan lopen roepen?

Het was idd veel handiger geweest om de Webhost om raad te vragen?



"Bij de tandarts doet iedereeen zijn/haar mond open, ook zonder te brallen....."
zo, 01/09/2011 - 20:50 Permalink
mecánico para …

@mecánico para bicicletas,
Dan wil ik nu wel eens zien waar staat dat je kan eisen dat je teksten worden verwijderd?

De webmaster kan dat vinden onder TOS (terms of service) zonder twijfel is dat op de website van phpBB te vinden.



zonder twijfel of staat het er? Kijk, nu wat gaan roepen dat het er staat is in discussies het punt van de argumentatie ad populum. Ik, en met mij weten velen.............. dat is geen argument.
Staat het er of niet? Ik ben geen advocaat en heb alleen mensen met het hart op de juiste plek in de familie, maar weet wel dat wat u nu zegt met 1 veeg van de tafel en uit de rechtzaal wordt geveegd. met u erbij.

dus nu effe rug recht en zoeken, dan praten we verder.

nb, vV is gewoon een bezoeker, net als u en ik.
zo, 01/09/2011 - 21:09 Permalink
Picone

@mecánico para bicicletas,

you're barking up the wrong tree amigo,


Ja dat zag ik ook mijn excuses daar voor, @de digitale tandarts is de webmaster van dit forum ik zag zijn/haar initialen al ergens voorbij flitsen……

@vV is een van de 8 moderators van dit forum en dus GEEN gewoon bezoeker net als u en ik…..



http://www.tandarts.nl/phpBB/memberlist.php?mode=group&g=2726

Groepsleider: "de digitale tandarts"

Groepslid: "vV"


Mijn tijd zit er op, de degens zijn weer opgeborgen. We gaan allemaal de vredespijp roken amigo…..

Einde discussie, beste leden en moderators veel geluk allemaal!




Uw gedegen onderzoek is ook gebakken lucht…..
zo, 01/09/2011 - 21:26 Permalink
vV

@vV is een van de 8 moderators van dit forum en dus GEEN gewoon bezoeker net als u en ik…..


even voor de goede orde: ik ben geen moderator! Ik kan meelezen achter de schermen, ja heb bijzondere rechten, verdiend respect zeg maar...
Mijn respect voor u is inmiddels tot nulpunt gedaald , inderdaad allemaal gebral. maar als er naar de link naar wat u beweert vgevraagd wordt, volgt slechts een vage verwijzing...

Daarnaast hoeft u zich er niet mee te bemoeien, u bent geen partij in deze. Lieneke, ik stel voor diet topic te verwijderen uit het openabre deel.
Heb ff geen zin meer in dit soort betweters....
ma, 01/10/2011 - 08:28 Permalink
mecánico para …

@mecánico para bicicletas,

you're barking up the wrong tree amigo,


Ja dat zag ik ook mijn excuses daar voor, @de digitale tandarts is de webmaster van dit forum ik zag zijn/haar initialen al ergens voorbij flitsen……

@vV is een van de 8 moderators van dit forum en dus GEEN gewoon bezoeker net als u en ik…..



http://www.tandarts.nl/phpBB/memberlist.php?mode=group&g=2726

Groepsleider: "de digitale tandarts"

Groepslid: "vV"


Mijn tijd zit er op, de degens zijn weer opgeborgen. We gaan allemaal de vredespijp roken amigo…..

Einde discussie, beste leden en moderators veel geluk allemaal!




Uw gedegen onderzoek is ook gebakken lucht…..


Aha, het wordt te moeilijk en dan snel einde discussie roepen. Het hele idee dat u enorm meedenkt te moeten discussiëren en met wijze teksten komt die verwijzen naar grote grijze waarheden en gebruikersvoorschriften, maar waar u nergens de door u zo beroemde regels kan aanwijzen hoe het volgens u zit......... dat maakt me niet vrolijk. Niet verdrietig, eerder teleurgesteld, want het begon zo hoopvol voor Fairleedie uit Tilliwood.
ma, 01/10/2011 - 08:43 Permalink
de digitale tandarts

Mag een forumbeheerder berichten verwijderen van een deelnemer?

Een moderator of beheerder mag berichten alleen inhoudelijk wijzigen (of weghalen) wanneer daar duidelijke regels over gesteld zijn. Het wijzigen van de strekking van iemands betoog mag niet zomaar.

Soms komt het voor dat een deelnemer zelf vraagt om een bericht te laten verwijderen. Ook dat kan niet zomaar. Een deelnemer moet weten dat alle andere lezers het bericht onder ogen zullen krijgen. Formeel is dat een impliciete toestemming tot publicatie van het bericht. Zo’n toestemming kan ingetrokken worden, maar niet zomaar. Er moet wel een bijzondere reden voor zijn. Bijvoorbeeld dat er iets in stond dat nooit gepubliceerd had mogen worden.

De deelnemer moet namelijk rekening houden met de andere deelnemers. Door het weghalen van een bericht kan de inhoud of strekking van berichten van anderen onbegrijpelijk worden, en dat is niet de bedoeling.

Een beheerder moet dus heel terughoudend zijn met het verwijderen van berichten. Ook als de deelnemer er zelf om vraagt.

Daarbij in dit specifieke geval is de naam van de forumgebruiker reeds geanonimiseerd en is het zeer onwaarschijnlijk dat iets van deze thread met hem of haar in verband gebracht zal worden. Ik verander altijd de naam van de auteur als daar om gevraagd wordt, maar dat lijkt mij in dit geval niet noodzakelijk. De woonplaats is reeds verwijderd van het profiel.
di, 01/18/2011 - 17:50 Permalink