Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Verstandskies getrokken doordeweeks - feesten in het weekend | Tandarts.nl
4 berichten / 0 nieuw
Verstandskies getrokken doordeweeks - feesten in het weekend
Jan2
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 10 maanden geleden
Geregistreerd: 11/22/2017 - 20:24
door Jan2 wo, 11/22/2017 - 20:46
#1

Hallo!

Ik had een vraagje wat betreft een verstandskies die getrokken is op een woensdag en of het verstandig is om te feesten in het weekend. Zo heb ik vrijdagavond een verjaardag en vroeg ik mij of het dan al mogelijk was om een biertje te drinken? Zo ver ik nu heb kunnen vinden zou het in principe kunnen als de wond dicht is al zou de wond nog steeds kunnen gaan bloeden doordat de alcohol het bloed verdund. Klopt dit?

Ten tweede ga ik zaterdag naar een feest en achtte ik de kans groot dat ik xtc/speed zou gebruiken. Nu mijn verstandskiesgetrokken is sta ik er pas bij stil dat het misschien niet zo'n goed idee is. Ik heb op het internet gezocht naar een antwoord maar heb nog geen duidelijk antwoord hierover (van een professional) kunnen vinden. De antwoorden die ik wel heb gevonden waren over het algemeen negatief maar waren verder niet heel duidelijk. Vandaar dat ik mijn vraag hier stel. Natuurlijk weet ik dat dat beide überhaupt al niet goed voor mij is maar ik vroeg het mij nu af of het extra risico oplevert/grotere kans op complicaties voor mijn kaak en wond.

Alvast bedankt!

met vriendelijke groeten

sorry, ik weiger het echt
vV
Offline
Laatst gezien: 13 uur 24 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
door vV do, 11/23/2017 - 10:18

sorry, ik weiger het echt adviezen te geven waar je van plan bent je eigen lijf te vergiftigen. Blijkbaar heb je je nog niet echt verdiept wat deze middelen nu echt doen voor (tegen...) je lichaam, of ben je nog steeds niet onder de indruk van wat je wellicht wel al weet...
Wat mij betreft zouden medische kosten door dit soort rotzooi buiten de basisverzekering mogen vallen... de maatschappij kan er aan mee betalen...

sorry, ik weiger het echt
Jan2
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 10 maanden geleden
Geregistreerd: 11/22/2017 - 20:24
door Jan2 do, 11/23/2017 - 16:01
(Reply to #2)

Prima, uw goed recht.

sorry, ik weiger het echt
afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 1 dag 18 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke vr, 11/24/2017 - 08:53
(Reply to #3)

Ik kan maar een ding zeggen: Ga verstandig om met jezelf...je moet nog langer mee...ook zonder alcohol of drugs kan je een leuke tijd hebben. Kan je dat niet, dan moet je even bij jezelf te raden gaan of je hulp nodig hebt. 'Strak staan' is niet zomaar een uitdrukking. Je staat letterlijk strak; je spieren van je kaak spannen zich en je perst je tanden op elkaar. Ik hoef je niet uit te leggen dat drugs sowieso niet goed is en dus ook niet voor je gebit.