Vergrijzing onder collega's en onder patiënten

Author:
wpwouters
Posted:
ma, 04/02/2012 - 19:46
Hallo,
voor mijn scriptie vraag ik me af hoe het gaat met de vergrijzing in de tandheelkundige sector.
Is het door de vergrijzing een probleem om goede nieuwe collega's te vinden?
Komen er steeds meer prothese dragers door de vergrijzing, en is dit juist goed of slecht voor de tandtechnici?
En stuurt een tandarts steeds vaker prothetische werkstukken op naar het buitenland ivm de recessie?
Alvast bedankt voor jullie reactie.
W. Wouters
Lieneke

Nee, er komen niet meer prothesedragers. Er komen juist steeds meer dentaten in het verpleegtehuis en vervolgens wordt de boel verwaarloosd omdat er geen tijd is of niet genoeg kennis is bij het verplegend personeel...
De oudere patient raken we vaak kwijt in de praktijk. We moeten ze er dus eigenlijk actief naar de praktijk toehalen. Want ook die prothesedrager heeft wel aandacht nodig en zeker als er sprake is van implantaten. Ouderen voelen minder door de afbraak van de zenuwen en dus ook zie je ze bij forse problemen niet zo snel als spoedgeval.
Er zijn meer mondhygienisten nodig, maar helaas studeren er maar weinig af. Op het moment krijgt er maar 50% een diploma...veel afvallers dus.
Hier in de regio verdwijnt de eene na de andere tandartspraktijk ivm met pensioen van de tandarts. De patienten gaan daarna veelal naar de super grote praktijken. Maar ook die raken hier onderhand vol. En veel patienten willen helemaal niet naar zo'n onpersoonlijke praktijk. Er zijn hier wel veel Duiters, Zuid-Afrikanen etc aan het werk.
Zover ik weet, wordt hier niks aan labwerk naar het buitenland verstuurd. Soms worden er wel andere dingen in het buitenland ingekocht, zoals voorbeeldgebitten en instrumenten.
ma, 04/02/2012 - 20:04 Permalink