toetsdag Tandheelkunde Nijmegen

Author:
Ester_cc
Posted:
ma, 03/12/2012 - 18:20
Beste lezers,

Ik ben op zoek naar iemand die mij meer kan vertellen over de toetsdag van de decentrale selectie tandheelkunde te Nijmegen. Ik ben vorig jaar uitgeloot en dit jaar hoop ik dat het gaat lukken om een plekje te bemachtigen. Ik zou me graag voorbereiden op de toetsdag en wil daarom graag weten wat de psychomotorische toets inhoud. Mijn tandarts wil mij graag aan instrumenten en andere benodigdheden helpen om vooraf te kunnen oefenen.

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen!

Vriendelijke Groeten, Ester
Ester_cc

Helaas heb ik op mijn bericht geen reacties gehad, maar de toetsdag is ondertussen wel achter de rug! Voor studenten in spe die ook mee gaan doen aan de decentrale selectie in Nijmegen zal ik wat informatie geven.

Ten eerste wist ik niet dat er al kandidaten af zouden vallen aan hand van de brief. Dat wat wel zo. Er waren, van wat ik heb gehoord, meer dan 100 inschrijvingen voor deze decentrale selectie, maar op de toetsdag waren slecht 72 kandidaten uitgenodigd.

Ik moest mij die dag om 9 uur registeren (vervelend als je van elders uit het land moet komen...) en vervolgens werd ons verteld wat ons die dag te wachten stond en er was tijd voor vragen.
Daarna gingen we allemaal naar het skill lab. Hier ging de ene helft van de groep aan de slag met practische opdracht 1 en de anderen met practische opdracht 2. de eerste van het buigen van een ortho-ijzer draad. Een pittige opdracht, maar ik heb wel gemerkt dat wat oefening vooraf mij goed had gedaan. Opdracht 2 was het maken van een driehok met een spulletje dat binnen de tandheelkunde wordt gebruikt om afdrukken te maken voor kronen e.d., dat putty heet. Een lastig karweitje.

Met koffie- en lunch pauze erbij besloeg het boven genoemde al de helft van de toetsdag. Als afsluiting hadden we nog een schrijf/lees gedeelte. Hierbij kregen wij meerdere teksten. De moeilijkheids graad is te vergelijken met begrijpend lezen op de middelbare school.

Als er nog vragen zijn, wil ik die graag beantwoorden. Ik zal nog laten weten of het gelukt is, hier krijgen de kandidaten eind mei uitslag over.
di, 04/24/2012 - 14:16 Permalink