Testimonium behalen op James Boswell Instituut (Boswell-Beta

Author:
messan
Posted:
do, 04/25/2013 - 20:53
Hallo allemaal,

Ik ben momenteel een eerstejaars student die mondzorgkunde studeert aan de Hogeschool van Utrecht. Zodra ik mijn propedeuse heb behaald, ben ik van plan om tandheelkunde te gaan studeren. Natuurlijk weet ik dat alleen een propedeuse niet genoeg is, maar dat je daarnaast ook nog 4 vakken (natuurkunde, scheikunde, wiskunde & biologie) op VWO niveau moet hebben behaald.

Ik hoor van veel mensen dat de beste optie is om de vakken bij Boswell-Beta te behalen. Maar hier heb ik nog een aantal vraagjes over.

1) Hebben sommigen van jullie ervaring gehad met Boswell-Beta? Zo ja, raden jullie mij dit aan of juist om de vakken bij een VAVO te behalen?

2) Welke cursus raden jullie mij aan om te nemen bij Boswell-Beta? (jaarlijkse cursus of 2x2 semester cursussen??)

3) Stel dat ik besluit om de jaarlijkse cursus te doen, moet ik dan eind van het schooljaar een eindexamen maken? of mag ik deelnemen aan de CCVX examens die 3 keer per jaar worden afgenomen?

4) Hoeveel gaat het mij ongeveer kosten als ik de 4 vakken bij Boswell-Beta ga behalen en hoeveel ongeveer als ik het bij een VAVO college behaal? (En krijg je een tegemoetkoming als je ouders uitkering krijgen? Zo ja, ook bij Boswell-Beta of alleen bij de VAVO?)

Ik heb tevens een HAVO diploma met het Natuur & Techniek profiel. Dus ik heb al een HAVO kennis over de stof. Natuurlijk moet ik dit wel weer even herhalen, want het is al een beetje weggezakt.

Ik hoop dat jullie mij met deze vragen kunnen helpen. Mocht je een andere oplossing voor mij hebben, dan hoor ik dat graag!

Alvast bedankt!