tandheelkunde studeren

Author:
adorablerebelle
Posted:
di, 03/15/2011 - 19:57
Hoi allemaal,

Ik wil dolgraag WO Tandheelkunde studeren, nu is toegelaten worden haast onmogelijk!


Wat achtergrond info: Ik heb momenteel alleen nog maar een havo diploma. Ik ben 21, al een keer uitgeloot voor mondzorgkunde en heb een half jaar mbo tandartsassistente gedaan maar dat heb ik niet afgemaakt, want ik zat niet lekker in mn vel, werd gepest en was zo onzeker. Nu loop ik bij een psycholoog om die onzekerheid/faalangst aan te pakken.



Wat is (voor mij) de beste manier om toegelaten te worden voor tandheelkunde?

1. vwo op de VAVO doen en maar heel hard werken zodat ik die 8-gemiddeld haal (en dan nu alvast beginnen met leren aangezien ik een half jaartje werk)
2. ingeloot worden voor HBO Mondzorgkunde in Groningen en dan in het derde jaar geselecteerd worden om tandheelkunde te mogen volgen
3. P halen van HBO Mondzorgkunde en de 4 deelcertificaten en dan loten voor Tandheelkunde
4. Toelatingstoets Belgie


In ieder geval bedankt!
adorablerebelle

Ik wil graag tandheelkunde studeren om daarna me te specialiseren in orthodontie. Tijdens mijn stage als tandartsassistente mocht ik ook al aan beugels 'sleutelen' en dat vond ik echt geweldig! Ook moest ik assisteren bij het boren en toen gingen mijn handen wel kriebelen. Als je mondhygiëniste bent mag je nog net niets; alleen kleine gaatjes vullen en dat was het.

Kortom; ik vind de tandheelkunde super interessant en vind het leuk om met mijn handen te werken. En ik wil gewoon alles mogen doen.
di, 03/15/2011 - 22:43 Permalink
inopleiding

Beste adorablerebelle,

Optie 1 is niet mogelijk. Je kan niet alleen met de 4 deelcertificaten worden toegelaten op de opleiding Tandheelkunde. Hiervoor heb je ook HBO propedeuse nodig. Optie 2 is wel mogelijk en optie 3 ook. Wel moet je ervoor zorgen dat je 60 punten binnen 2 jaren haal en 45 punten in het 1e jaar. Anders wordt je van school weggestuurd. En optie 4 is erg moeilijk. Ik zal als ik jou was voor optie 2 of 3 gaan.
vr, 06/24/2011 - 23:57 Permalink
vV

leeftijd is geen punt overigens denk ik. er is weliswaar veel veranderd maar in mijn tijd (medio jaren 80 zeg maar) waren er meerdere oudere studenten (30 en ouder) van divers pluimage die het gewoon gehaald hebben in de normale tijd. Dus z.s.m. VWO halen, is denk ik de snelste weg.
za, 06/25/2011 - 12:28 Permalink
Stokertje

Optie 2 is mogelijk, maar ook hier heb je deelcertificaten nodig, en daarnaast kan het overgangsjaar een belemmering zijn (jaar 3 als cursist á 20.000+ euro). Daarnaast wordt er slechts 1 (á 2) student(en) geselecteerd, op basis van 'talent', wat wil zeggen dat je naast theoretisch ook praktisch goed moet zijn, d.w.z. alle praktijktoetsen in 1 keer halen, lastige opgave dus.
za, 06/25/2011 - 16:51 Permalink