Tandartsen en kredietcrisis.

Author:
Spiegeltje
Posted:
za, 03/07/2009 - 18:32
Hebben de tandartsen en MH al last van de kredietcrisis? Zou mee kunnen vallen, nu de neiging misschien wat minder is geworden om voor behandelingen bij de 'cosmetische klinieken" leningen af te sluiten voor gebitsrenovaties van + 10.000 euro? een deel van die omzet zou wel eens bij de reguliere praktijken terecht kunnen komen. Mensen hebben nog genoegd te besteden en een gezond en mooi gebit is niet het eerste waar je op bezuinigt. Kortom, misschien is het wel drukker?
vV

ik zie geen crisis in de agenda, eerder crisis dat de wachttijden naar mijn mening tever aan het oplopen zijn. Worden ook elke dag suf gebeld door mensen die een (andere) tandarts zoeken.

Vergeet niet: de meeste mensen zijn oververzeekrd, ze gaan niet meer als er forse eigen bijdrages komen. Daarnaast is er weer lucht voor diegenen die de hypotheek op variabele rente hebben staan. Was even zweten maar nu is ie weer net zo laag , zo niet lager..Het is allemaal realtief. Er is ook eigenlijk geen crisis, alleen maar een zeepbel die gebarsten is, wat echt een keer moest gebeuren.

Alleen als het maar vaak genoeg geroepen wordt, geloven we er op een moment wel in natuurlijk...

De ''prijsvechters"' die er waren zijn inmiddels zelf al failliet geloof ik wegens lege stoelen, want geen binding met de patient.. Die lopen nog harder de deur weer uit dan dat ze binnenkwamen.
za, 03/07/2009 - 23:29 Permalink
Spiegeltje

De gewone tandartsbehandelingen zullen er wel niet snel onder gaan lijden, maar ik dacht meer aan de uitgebreide (deels ook cosmetische) behandelplannen met veel kroon- en brugwerk. Maar feit is inderdaad dat nog maar weinig mensen het in hun portemonnee voelen. Totdat ze op straat komen te staan of hun inkomen achteruit gaat. Of als duidelijk wordt dat hun pensioenvoorziening in gevaar komt (geldt ook voor tandartsen natuurlijk). Dat kan ook nog lang door werken, ook als de economie weer op de rails staat en het vertrouwen in de banken terug is.

Ik heb toch het gevoel dat die grote klinieken flinke klappen oplopen. Geld om flink te adverteren, zelfs op tv, hebben zo nog wel, ze moeten wel natuurlijk.
zo, 03/08/2009 - 00:03 Permalink
vV

op het moment dat grote klinieken, zeker als ze al heel lang bestaan, het nodig hebben om (zeer) grotschalig te adverteren klopt er m.i. iets niet.. Meestal is mond op mond reclame namleijk al genoeg om een bepaalde basis in stand te houden. Als adverteren op bv TV noodzakelijk is (want laten we wel wezen, doet men niet wanneer er werk genoeg ligt) is de basis er blijkbaar ook niet. Trek zelf de conclusie...

Ik denk dat , juist omdat de meeste mensen goed verzekerd zijn, geen enkele praktijk met een goede basis in ieder geval er last van zal hebben. hooguit kleine verschuiving van werk, zoals dat altijd het geval al was wanneer het even minder gaat. maar ik merk er niets van, ook groot werk loopt door zoals altijd.
zo, 03/08/2009 - 09:42 Permalink