Tandartsen, assistentes en materialen voor Sumba

Author:
Help de kinderen
Posted:
do, 02/19/2015 - 18:55
Over enkele dagen vertrek ik naar Sumba, een van de armste maar ook een van de meest ongerepte eilanden van Indonesië
Op Sumba is de tandzorg ver onder het minimum. Daar wil ik ( ik doe al het een en ander daar) samen met jullie hulp een kleine verandering in brengen.
Het is de bedoeling dat de "tandartskamer" in het ziekenhuis te Waingapu ge-update wordt, dat er materialen komen om te verdoven, te vullen, te trekken. Voorts een goede tandartsstoel, een boorunit, een autoclaaf en een instrumentenkast. Ook een toestel om solo's te maken.
Verder zoek ik tandartsen die bereid zijn daar op eigen kosten de armsten te behandelen. Hierbij kan er begonnen worden met kinderen uit tehuizen die doof of blind zijn. Verder de behandeling van de armste mensen die uit de kampungs komen (zij kunnen zich aanmelden voor tandheelkundige hulp ter plaatse)
Het is ook de bedoeling een voorlichtingsproject te starten met behulp van een aantal Bahasa/ Engels sprekende dames.
Het voorlichtingsproject kan beginnen in een mij bekend kindertehuis en met behulp van de leidsters aldaar worden uitgebreid naar scholen in de nabijheid.
Tandenborstels en tandpasta zijn van harte welkom.

Het verblijf kan tzt geregeld worden maar zal vrij primitief zijn, al is er wel water en sanitair beschikbaar, evenals schoon beddengoed.

Wilt u meer informatie dan kunt u een PB sturen

Dank!