Tandartsassistente worden, maar hoe?

Author:
Angela_
Posted:
zo, 08/02/2009 - 11:27
Na een flink aantal jaar als commercieel mederwerker binnendienst te hebben gewerkt en een uitstapje te hebben gemaakt naar de verpleegkunde blijft de gezondheidszorg me trekken en dan met name het vak van tandartsassistente.

Ik ben destijds gestopt met verpleegkunde omdat ik zelf niet goed in mijn vel zat en daardoor vond dat ik dan andere mensen met psychische aandoening niet goed kon helpen. Inmiddels heb ik flink aan mezelf gewerkt en tevens mijn angst voor de tandarts overwonnen. :lol:

Ik heb het altijd al fascinerend gevonden, maar ook een beetje griezelig. Op dit moment werk ik als commercieel medewerker, maar ik merk gewoon dat dit beroep mij NIET op het lijf geschreven is. Ik ben niet commercieel en niet hard genoeg. Ik vind werken met mensen leuk, ik ben communicatief erg vaardig en ik stel mensen makkelijk op hun gemak en heb snel door wat er werkelijk aan scheelt. Daarnaast vind ik het assisteren erg leuk, en de gezondheidszorg (en dan met name tandheelkunde) heeft me altijd al getrokken.

Nu zullen jullie natuurlijk denken, meld je aan voor de opleiding en ga voor je droom. Helaas ligt het niet zo simpel. Ik ben inmiddels 26 jaar oud, woon samen en ik heb nou eenmaal inkomsten nodig die hoger zijn dan de studiefinanciering. Dat ik er flink op achteruit zal gaan, besef ik me heel goed, en dat is het probleem dan ook niet.
Bestaat er zoiets als een BBL opleiding of in-house opleidingen? Bij verpleegkunde heb je dit namelijk wel. Zijn er bepaalde praktijken die dit doen, of zal ik gewoon wat open sollicitaties de deur uit doen?

Wie o wie kan mij tips geven?
Romy32

Ha, da's mijn topic!

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=16&t=15680&start=0

Als ik jou was, zou ik gewoon wat gaan rondbellen of een aantal praktijken aanschrijven of mailen. Toen ik een middag wilde meelopen heb ik dat ook gedaan, en bij de eerste was het al raak. Ik ben er drie keer geweest, en als ik zou willen, zou ik er opgeleid kunnen worden. Er werkt daar nog een assistente die er zo is ingerold. Die werkt er al jaren, maar doet nu pas de opleiding bij de NHA. Een BBL-opleiding bestaat ook, wordt gegeven door de ROC's door heel Nederland.
zo, 08/02/2009 - 15:50 Permalink