Tandarts worden met buitenlands diploma

Author:
MartinS
Posted:
di, 12/03/2013 - 20:06
Ik heb een buitendlandse partner, een Russische tandarts. Over niet al te lange tijd gaan wij samen wonen hier in Nederland. Heeft iemand ervaring in het te werk stellen van een buitenlands gediplomeerde tandarts? Met andere woorden, weet iemand de stappen die wij dienen te nemen?
MartinS

Ik heb inderdaad een heel artiekel gevonden op dit forum, bedankt voor de tip. Helaas werken de links die er in staan niet meer en snap ik ook niet helemaal de volgorde van zaken, of wij nu wel of niet uitgeloot moeten worden, via welke instantie, etc. Met andere woorden, er staan te veel verschillende meningen in die ik, als leek, niet begrijp :lol:

Kan iemand mij in Jip en Janneke taal vertellen wat wij moeten doen? P-p-p-p-please :D :smt003 Het enige wat IK van tandheelkunde weet is dat je je tanden moet poetsen :smt001 (grappige emoticon trouwens, hahahaha...), de wetenschap laat ik aan mijn vrouw over :smt016
di, 12/03/2013 - 21:41 Permalink
MartinS

Jawel, het BIG-register is helder. Ik begrijp dat ze mag werken onder toezicht, totdat ze geregistreerd staat. Wat ik dan nog niet begrijp is hoe ze de toets kan gaan maken (waar ze deze kan maken en hoe op te geven) waar over gesproken wordt en hoe iemand haar gaat aannemen met een buitenlands diploma (weleenswaar vertaald met apostille), zonder registratie. Ik ga uit in een stage vorm???

Maar ik ga inderdaad contact leggen met NMT en ACTA. Hartelijk dank voor de informatie.
di, 12/03/2013 - 21:53 Permalink