Tandarts Weekend Protocol

Author:
*Sylvia*
Posted:
di, 05/16/2006 - 15:41
Door een noodgeval in mijn gezin ben ik daar toch maar eens achter aangegaan. Maar laat ik bij het begin beginnen. .....

Vorig jaar kreeg mijn dochter aan haar linkerkant kiespijn, een tandarts was zo bereid willig om haar te helpen en heeft haar in 2 kiezen -links EN rechts- een zenuwbehandeling gedaan. Dus ook in een kies waar géén gaatje zat of pijn aanwezig was, maar goed ik natuurlijk wel boos maar mijn kind was weer redelijk pijnvrij.

Die tandarts vertelde NA de behandeling -en 150 €- wél dat hij deze behandeling NIET af zou maken en dat we een andere tandarts moesten zoeken die dit wel "even"deed. Dus ik op zoek naar een andere tandarts ...*zucht*... De gene die ik bereid vond om dit te doen was een vriendelijke man .... met een praktijk uit de jaren 60 :x

Maar goed die vullingen moesten er uit dus dan het beste er maar van hopen, er was namelijk verder niemand bereid om mijn dochter van die giftige vullingen af te helpen. Zo op het eerste gezicht was het degelijk werk ondanks dat hij mijn dochter vreselijk zeer gedaan heeft. Na dat ik betaald had - weer zo'n 180 €- begon hij over een klachten regeling ...??? DIT zetten mij aan het denken .... Na nog geen 3 maanden vielen de "nieuwe" vullingen los in mijn dochters mond. TOEN begreep ik die klachten regeling :smt002

Ik loop nu al meer als een jaar te leuren met mijn gezin om bij een tandarts te komen, wij moeten nog steeds genoegen nemen met een weekend tandarts.....Ik ben niet blij ...WANT:

Afgelopen weekend ontwikkelde in de mond van mijn dochter een abses, binnen een half uur van niks naar hoge koorts en een dikke .. dikke mond, tandarts gebeld .. nee mevrouw daar doen wij NU niets aan , dán moet u wachten tot morgen dan is de tandarts er weer....Tandarts Weekend Protocol !!!!

Ik de dokterpost gebeld, zo kon mijn dochter noch ik de nacht in .... nee mevrouw u zal een tanarts moeten regelen wij doen hier niets mee ! Ik weer die tandarts weer gebeld, ...Ja mevrouw als u NU eerder gebeld had .. het is nu 23.00 uur :smt004 IK had eerder gebeld :smt004 Naam gevraagt en gelijk daarop weer de huisartsenpost, ik weigerde op die manier de nacht in te gaan, want wat als het abses breekt ??? Zit toch wel erg dicht bij de hersenen !

Ze mocht komen en de huisarts was echt niet blij met het tandarts protocol voor het weekend....die komen hier dus alleen als er een nabloeding is OF als er een tand uitgevallen is, mensen die dood gaan van de pijn en een gevaarlijk abses bij zich hebben worden NIET geholpen, die mogen wachten tot de volgende dag .... met alle gevolgen van dien !!!

De wachtlijsten zijn hier gemiddelt een jaar, en zo zijn er dan ook nog artsen die je gewoon steeds voor een spoedeisend geval steeds weer naar onderen schuiven ..... Wij zijn gedoemd tot het weekend tandartsen behandelings plan, de tanden van mijn kinderen gaan er aan ... dankzij het PROTOCOL ! ! !
Geke

Wat een vervelend verhaal, ik kan me voorstellen dat u zich hier heel erg veel zorgen over maakt. Hoe lang loopt uw dochter al met problemen en staat ze al ergens op een wachtlijst?? Ik weet niet precies waar u vandaan komt, maar waarschijnlijk ergens waar een groot tekort aan tandartsen is en volgens mij is bijna overal een tekort, behalve in Amsterdam. Dus als het echt niet lukt zou u het altijd daar nog kunnen proberen als dat voor u te doen is. Verder hebben verschillende universiteiten door Nederland praktijken waar patienten behandeld worden. Voor de universiteit van Amsterdam zitten deze praktijken in Amsterdam, Den Haag, Hoorn en Almere. Bij sommige is ook een wachtlijst, maar daar zou je naar kunnen informeren en eventueel vast haar er op zetten. Ik weet niet hoe de andere universiteiten werken, in Nijmegen en Groningen zou misschien ook nog een mogelijkheid zijn. Ik hoop dat het gaat lukken om haar onder behandeling te krijgen, heel erg veel sterkte ermee.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht u nog vragen hebben kunt u het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
wo, 05/17/2006 - 13:49 Permalink
*Sylvia*

Bedankt voor het uitgebreide antwoord maar het lot was ons gunstig gezint deze keer, via een website vonden we een nummer en die tandarts wilde mijn dochter alleen helpen ALS wij ook patient bleven !

De assistente klonk heel verbaast toen ik zei "JA GRAAG!"

Mijn dochter is daar vanmorgen geweest en het blijkt een scheetje van een tandarts .. maar de shock was groot want er waren een hoop dingen NIET gedaan waar we WEL voor betaald hadden. Mijn dochter kan dus a.s maandag haar lol op want NU word dat allemaal wel gedaan.

Als moeder zijnde ben ik happy, eindelijk een eigen tandarts en nog één die begrijpt wat het is om bang te zijn voor een tandarts :lol:

*Voor de mensen die nog een tandart nodig hebben :
http://www.gezondzeistwest.nl/tandartsen.html

Wie had ooit kunnen denken dat ik nog eens reclame zou maken voor een tandarts :D
do, 05/18/2006 - 12:07 Permalink
vV

fijn dat u onder dak bent met uw gezin. Het bevreemd mij wel dat u er zo lang over gedaan heeft een eigen tandarts te vinden, en dus van spoedtandarts naar spoedtandarts moest....

De tijd dat er echt sprake is van tandartstekort is inmiddels wel voorbij geloof ik, zeker met een goed verhaal en overleg met een tandartspraktijk is er veel meer mogelijk dan een aantal jaren geleden. (De korte termijn waarop u nu terecht kunt zegt wel wat daarover). Had waarschijnlijk veel tijd en dus ook verval van het gebit van uw kind (en wellicht u ) gescheelt. Via deze site (zoek een tandarts) vind ik in een straat van 10 km rond Zeist 10 praktijken die open zijn voor inschrijvingen, en daar staat de praktijk waar u nu heen gaat niet eens bij.. Het daadwerkelijke aantal open praktijken ligt dus hoger blijkbaar.

Hoe lang heeft u voorheen zonder tandarts gezeten, en waarom? oftewel hoe is het zo gekomen? En hoe oud is uw dochter?
do, 05/18/2006 - 12:34 Permalink