tandarts eerst uitproberen

Author:
fonzie
Posted:
ma, 02/09/2015 - 16:06
wil terug naar vorige tandarts maar mag niet meer


Omdat onze vorige tandarts zo ver is van waar wij wonen gingen wij op zoek naar een andere tandarts. Wij waren verteld dat wij kunnen alleen een afspraak maken pas nadat ons vorige tandarts onze dossiers aan hun hadden verstuurd. Dat hadden wij gedaan en wij hebben enorm spijt ervan. De nieuwe tandarts veel volledig tegen; hij was meer bezorgd over ons geen aanvullende verzekering hebben dan onze tanden. Wij hadden gelijk gezegd, dit werkt niet, wil willen ons dossiers terug van jullie. Dat hebben wij gekregen. Ons vorige tandarts gebeld en gevraagd of wij mogen terug komen en die zegt 'nee, je ben weggegaan, wanneer de nieuwe bevalt niet is niet mijn zorg. Ik heb het druk dus ik kan jullie niet hulpen. Je moet gewoon verder zoeken voor iemand anders'. Hoe doe je dat zonder altijd gelijk aan of af te melden. Soms wil je een arts ook leren kennen voor je stapt over. Ik heb al bij meerdere tandartsen gevraagd erover en elke keer krijg ik te horen, meld je eigen eerst aan als patiënt bij ons met je dossier en dan kunnen wij een afspraak maken. Geen van de tandarts ik had gebeld hadden een soort kennis gesprek mogelijkheid. Dat was gelukkig wel bij de huisarts. Ja, zelfs met dat kan het nog mis gaan maar nu heb ik niemand. Ik heb geen echt tandproblemen; voorheen was het jaarlijks controle voor tandsteen te verwijderen, verder waren er geen problemen. Toch vind ik het belangrijk om bij te houden. Ik ben niet de type om alleen te gaan wanneer ik pijn heeft. Heb wel mensen in mij omgeving gevraagd over hun tandarts en die twee wil ik niet. Een vanwege mij eigen ervaring ermee en de tweede hoor ik niets goed erover en een meerderheid van zijn klanten zijn ook op zoek naar een andere tandarts. Advies graag; wat moet ik doen?
vV

je kan wat verder rondvragen. Tandartsen mogen alleen ook weigeren iemand in te schrijven. De drukkere doen dit vaak , in het belang van de mensen die al patiënt zijn omdat anders wachttijden nog verder gaan oplopen.
Punt is: er zit ook een juridische kant aan , naast een bedrijfseconomische.
De tarieven zijn niet berekend op gratis kennismakingsconsulten, ik neem aan dat het geen probleem is dat de tandarts dus een rekening stuurt voor zijn tijd. Inschrijving hoort er mede gezien de WGBO (wet op behandelovereenkomst) gewoon bij. Bevalt het niet schrijf je direct weer formeel uit, en dossier weer mee.
di, 02/10/2015 - 10:12 Permalink
fonzie

dossiers gekregen

Ik heb geen probleem met betalen voor een kennis gesprek. Ik zal dat eerder doen dan gelijk mij dossier afgeven en verplicht in moeten schrijven.
Volgens advies van Lieneke heb ik wel mijn dossier gekregen zodat ik heb ze tot ik een tandarts vind. Ik ben wat ouder en gewend met een tandarts die werkt uit zijn woning; tegenwoordig zijn er overal tandarts clinics. De eentje die ik had pas probeert was meer geïnteresseerd in mij verzekering dan mijn tanden. Ik heb twee andere gevonden die zijn wel iets verder weg maar toch makkelijk te bereiken; ik moet nog verder informeren en online kijken om te zien of ik kan reviews vinden erover. Bedankt voor jullie reacties en advies.
wo, 02/11/2015 - 11:14 Permalink