Stoppen met roken

Author:
Denise1974
Posted:
wo, 07/13/2011 - 00:47
Ik heb besloten om gezonder te gaan leven.
Ik ben gestopt met roken en ik ga weer sporten.

Nu lees je vooral de positieve effecten als je stopt met roken maar zijn er ook nog negatieve veranderingen op de korte termijn qua gebit waar ik op moet letten?
Ik heb gelezen dat de doorstroming van je bloed beter wordt maar hoe zit dat dan met bloedings gevaar.
Ik ben nu best ongerust.
Het zal normaal gesproken wel meevallen maar moet ik geen extra maatregelen nemen aangezien ik al een stollingsprobleem heb?
Hoe dan ook ik wil dus echt kappen met roken, en mezelf kennende als ik iets echt wil dan gaat het me ook lukken.
Maar misschien had ik eerst moeten overleggen? of valt het allemaal wel mee en maak ik me te druk?
Stokertje

Roken zorgt voor het samenknijpen van je bloedvaten in je lichaam, als je stopt met roken, gaat het bloed weer normaal stromen, dus ook in je tandvlees.

Mocht je last hebben van tandvleesontsteking, dan kan het zijn dat je (als je niet rookt) bij poetsen of stoken last krijgt van bloedend tandvlees. Als je rookt, gebeurd dit minder snel. Maar let op! Het feit dat je tandvlees niet bloedt als je rookt, wijst niet op het feit dat het gezond is. Het bloedt alleen niet, dus valt het minder op.

Stoppen met roken is goed, ook voor je tandvlees. Mocht je je zorgen maken over of je tandvleesontsteking hebt, bezoek dan je tandarts of mondhygiënist.
wo, 07/13/2011 - 21:05 Permalink
Denise1974

Dank je wel Stokertje.
Ik heb ook even overlegd met de stollingsarts en preventief gezien kunnen we ook wel wat doen, het probleem is niet het bloeden zelf maar het door bloeden als dat gebeurd.
En in het ergste geval kunnen ze het in het ziekenhuis wel stoppen, maar voorkomen is beter dan genezen.
Ik heb nergens last van hoor maar ik wilde het wel even weten, maakte me best ongerust maar dat is mede dankzij jou reactie al weer weg.
wo, 07/13/2011 - 22:09 Permalink