rekening

Author:
jane
Posted:
zo, 09/18/2005 - 09:15
Hallo,

Ik ben afgelopen zaterdag naar de weekend tandarts geweest, en na de WKB kreeg ik een rekening gepresenteerd van 196 euro, is dat niet erg, maar ik wist dat dus helemaal niet. Ik ging er gewoon van uit dat die rekening rechtstreeks via mijn ziekenfonds werd vereffend. Vond het een beetje lullig gevoel, had het graag geweten.
Is dit altijd zo in het weekend?
Moon

Ja, dat is altijd zo. Omdat je dan meestal door een andere tandarts wordt geholpen als door je eigen tandarts. De rekening kan je nu gewoon naar het ziekenfonds sturen en dan krijg je het gewoon terug!
zo, 09/18/2005 - 09:25 Permalink
de digitale tandarts

In principe zit de tandheelkunde niet meer in het ziekenfonds en zal dus zelf betaalt moeten worden. In sommige gevallen bij bepaalde verzekeringen kan de tandarts de rekening naar de verzekering van de patient sturen, echter veel praktijken declareren mede voor de duidelijkheid rechtstreeks aan de patient (welke eventueel geld terug krijgt van zijn of haar verzekering)

In de weekenddienst is het voor de tandarts zeker noodzakelijk om 'boter bij de vis' te krijgen, aangezien het maar de vraag is of de verzekeringsgegevens juist zijn of dat het mogelijk is dat deze verzekering aan de tandarts zal gaan uitkeren.

Zelfs als er van tevoren verteld wordt dat er betaald moet worden, is het niet altijd zo dat de tandarts zijn geld krijgt. Ik heb nog sleutels liggen van iemand die ze aanbod als borg te laten liggen omdat er nog even wat gepind moest worden!

Met vriendelijke groet.
zo, 09/18/2005 - 09:27 Permalink
Rupsje Nooitgenoeg

Als je niet aanvullend verzekerd bent, krijg je tandheelkunde volgens mij nooit vergoed (als ziekenfonds verzekerde). Dit staat in de voorwaarden/polis van de verzekeraar.

Ik heb afgelopen week trouwens (gewoon doordeweeks) ook een wkb ondergaan en moest daar 250 euro voor neertellen (waarvan ik dus niets terugkrijg van de verzekering)... Het zou toch logischer zijn als je in het weekend meer zou moeten betalen!

Weet iemand waarom deze prijzen zo kunnen verschillen?
zo, 09/18/2005 - 11:44 Permalink
minique

Het heeft te maken met het aantal wortelkanalen. Een kies met 2 kanalen is goedkoper dan een met 3 en met 4 is uiteraard weer duurder... Zie ook eventueel de lijst met tarieven die je op tandarts.nl kunt vinden.

:smt006 Monique
ma, 09/19/2005 - 07:12 Permalink