Profielwerkstuk Tandpasta

Author:
Danique
Posted:
wo, 10/10/2007 - 14:15
Hallo, ik zit dit jaar in 5 havo en ga mijn profielwerkstuk houden over tandpasta, ik wilde daar nog een vraag over stellen, heeft tandpasta risico's voor de gezondheid?.. zo ja wanneer als je het doorslikt of gewoon bij het poetsen alleen al.. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Alsvast bedankt.. Groetjes Danique
Spiegeltje

Ik kan er wel op antwoorden, maar wat zet je dan in je verhaal: gebleken is dat tandpasta geen risico's heeft voor de gezondheid want iemand op het forum vond dat ook? Je moet proberen een paar wetenschappelijke (overzichts)artikelen te vinden over dit onderwerp of iets uit een tandartsenblad. Als ik nog wat tegenkom zal ik het wel posten, maar ik heb nu niets paraat.

Maar om de vraag toch te beantwoorden. Bij normaal gebruik (niet inslikken, maar uitspugen) loopt een gezonde volwassene geen risico. Af en toe tandpasta inslikken kan ook geen kwaad zolang je er maar geen gewoonte van maakt vele tubes per dag te verorberen. Voor hele jonge kinderen wordt het gebruik van een peuterpasta aangeraden met minder fluoride.
wo, 10/10/2007 - 16:49 Permalink
helderester

Nou als je teveel fluoride binnekrijgt is het toch wel giftig (misselijkheid en dood). Dit geld voor kleuters die een of eerder tubes tandpasta in een keer opeten. Het wordt snel opgenomen in je bloed, na een halfuur is het fluoride gehalte in je bloed het hoogst.

Maar wat spiegeltje zegt klopt, zoek wat literatuur op ik kan je het boek preventieve tandheelkunde van Van Loveren aanraden. Daar staat veel informatie over fluoride en tandpaste in.

Ook dat het voornaamste verschil tussen tandpastas qua werking de polijstende werking is. Daarom koop ik tandpasta zelf op smaak.
Hoogtijd om: :smt001 :smt015
wo, 12/05/2007 - 01:42 Permalink