problemen gebitsprothese

Author:
gniremier
Posted:
zo, 02/28/2010 - 11:43
hallo
bijna anderhalf jaar hebben ze mijn eigen gebit eruit gesneden en heb destijds een "nood"gebit gekregen.
ik heb het hele jaar veel pijn en last gehad van dat gebit, toen bleek dat mijn onderkaak geen gewone prothese kan hebben omdat de kaak van boven vlak was en kon de prothese niet vasthouden.
ik heb nu een volledig gebit gekregen waarvan de onderste een klikgebit en boven een gewone, ik zat eergisteren bij hem in de stoel en krreg dat ding erin en zei direct dat het niet lekker zat en dat het onder drukte, maar hij zei dat ik er aan moest wennen.
eenmaal thuis kreeg ik steeds meer pijn ik denk zelf dat de onderprothese aan de onderkant te lang is en het is helemaal rood en doet verrekte zeer, maar er is ook een ander probleem de bovenprothese is een heel andere vorm dan die andere en ik heb er nu een heel ander gezicht door gekregen en je kunt mijn tanden bijna helemaal niet meer zien alleen als ik genoeg lach kun je ze zien,want hij is echt heel anders dan mijn eigen en iedereen (incl.ikzelf) zegt ook dat het echt zonde is want mijn gezicht is niet ten goede veranderd, het is net of ik zonder gebit in loop.
ik heb nu al vanaf vrijdag middag tot nu bijna de hele tijd gehuild ik weet niet meer wat ik ermee moet, ik weet ook niet of ze een bestaand gebit kunnen veranderen.

!!!!!!!!!!!!!!!please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kan iemand mij helpen


gr. magriet
TechniekerJeetje

Voor beide protheses gewoon terug gaan, de onder prothese kan makkelijk aangepast worden. De bovern zal overnieuw gedaan moeten worden. Is de prothese wel gepast? Zo ja, heb je dan zelf toestemming gegeven voor het afmaken? Als dat zo is, dan zal de tandarts minder happig zijn om deze voor miks over te doen....
zo, 02/28/2010 - 12:57 Permalink
gniremier

hallo

ten eerste bedankt voor de snelle reactie.
ja ik heb hem gepast en was zo blij dat ik een mooi wit gebit kreeg dat ik verder nergens op heb gelet en daarbij had ik
gedacht dat ze het gebit gemaakt hadden zoals mijn oude gebit (wat naar mijn mening normaal is).
en ik heb de tanden met mijn oude gebit vergeleken en gemeten van tand tot de onderkant en de nieuwe zijn zeker een halve cm korter dan mijn oude gebit en mijn oude gebit heeft aan de voorkant een beetje een ronding naar beneden en de nieuwe niet, deze zijn rechter gemaakt waardoor je mijn tanden niet ziet bij het praten en hierdoor lijkt het net of ik er geen bovengebit in heb.

gr. magriet
zo, 02/28/2010 - 18:39 Permalink
gniremier

hallo

ik ben vandaag terug geweest naar mijn tandtechnicus voor mijn probleem, ik was blij dat mijn man met me mee is gegaan want ik was behoorlijk emotioneel. mijn ondergebit heeft hij zo bijgewerkt dat ik eindelijk geen pijn meer had.
we hebben het probleem aan hem uitgelegt en hij vond eigenlijk dat het gebit wel goed was maar omdat ik er zo erg mee zat, zijn we in overleg gegaan wat we nu het beste kunnen doen, en stelde hij voor om eerst te proberen om er een extra laagje in te doen en mocht dat nog steeds niet het resultaat hebben dan zouden we verder kijken wat we dan het beste konden doen.
dus ik geef mijn gebit en loop ff een middagje zonder gebit(wat ik er graag voor over had)en om kwart voor 5 konden we weer terug komen, nou ik was behoorlijk sceptisch over het resultaat, maar toen we daar aan kwamen en hij mijn gebit gaf en ik hem erin deed wisten we niet wat we zagen : dit was precies het resultaat dat wij voor ogen hadden.
ik weer emotioneel(maar nu met vreugde tranen hoor)maar zo superrrr tevreden en wil daarvoor ook jullie voor jullie advies en mijn tandtechnicus smit hiervoor bedanken.


gr. magriet
di, 03/02/2010 - 19:48 Permalink