Primer

Author:
helderester
Posted:
wo, 08/29/2007 - 16:07
Hoi Ik ben op zoek naar een primer, om precies te zien: quadrant unibond primer van cavex, iemand een idee waar ik dat kan bestellen, dus bij welke leverancier op internet, of heeft iemand een potje/flesje over? :smt003
vV

bij de meeste leveranciers moet je een inlogcode hebben en een clientnummer , oftewel bekend staan. Wellicht kan je je eigen tandarts vragen het te bestellen? waarom trouwens specifiek deze?

enkele leveranciers: OHC (tegenwoordig in Zeist)
DU, ADT, Schein.
wo, 08/29/2007 - 16:48 Permalink
helderester

Aha, bekend staan... Bij ADT moet ik inderdaad inloggen en bij Schein zag ik wel het artikelnummer maar geen winkel wagentje.

Specifiek deze omdat mijn tandarts (die net afgestudeerd is en nog haar eigen praktijk moet beginnen) wel de sealer, composiet en ets van het zelfde merk en serie heeft, maar de primer niet, toen zei ik nou dan bestel ik die toch? Tja.

Kun je eigelijk verschillende merken door elkaar gebruiken? eerlijk gezegd verwacht ik van niet en denk ik dat elke fabrikant elk systeem op elkaar af gestemd heeft.
wo, 08/29/2007 - 20:25 Permalink
vV

de meeste bondingsystemen en composieten zeker van de bekende merkenkomen tegenwoordig dermate overeen dat de diverse systemen prima door elkaar gebruikt kunnen worden zonder negatieve neveneffecten.

Als het depot van je tandarts het een kan leveren, kunnen ze ook het andere leveren..... zeker van systemen die bij elkaar horen.
wo, 08/29/2007 - 21:19 Permalink
de digitale tandarts

De patient die voor de tandarts een potje primer besteld :o

Ik zou overigens wel streven om de bonding en primer van hetzelfde merk te gebruiken; voor primer/bonding en het daaropvolgende composiet geldt dat minder.
wo, 08/29/2007 - 22:17 Permalink
helderester

Het ziet er naar uit dat het niet gaat lukken via internet. Bij alle leveranciers heb ik een klantnummer en login nodig en aanmelden gaat ook niet zomaar. Ik kan me ook voorstellen dat een groothandel niet zomaar 1 potje verkoopt.

De patient die voor de tandarts een potje primer besteld


:smt003 Ik was bij haar en toen zei ze ik maak zo een mooie hoekopbouw voor die tand en nog wat andere kleine dingetjes. Nou en dat wil ik heel graag want ik loop al een halfjaar met een halve hoektand. Brak in februari af, endo in en voor de helft opgebouwd (bij tandheelkunde). Anders moet ik wachten tot ik weer bij tandheelkunde wordt opgeroepen en ze hem daar maken. Ik zou graag hebben dat zei het doet.

Kom wel interessante dingen tegen op al die dental sites :wink: Het voelt een beetje als een queste.
wo, 08/29/2007 - 23:29 Permalink
dj

De patient die voor de tandarts een potje primer besteld :o


Mhh net als met zeewaterbestendige polymeer of een morse versie van je dossier, daar kun je als patient vaak ook mooi zelf voor zorgen :-?.
do, 08/30/2007 - 10:12 Permalink
mecánico para …



Ik zou overigens wel streven om de bonding en primer van hetzelfde merk te gebruiken; voor primer/bonding en het daaropvolgende composiet geldt dat minder.



a big me too!!

als de oplossing van de bonding aceton is en van de primer alcohol gaat het niet echt lekker, liever alles binnen 1 merk kopen. Composiet van een zelfde merk geeft ook goed en getest resultaat. Scheelt een hoop denk werk als iets niet helemaal volgens plan loopt en de buccale vullingen eruit blijven vallen.
do, 08/30/2007 - 21:33 Permalink
dj

Een zeewater bestendige polymeer :smt017


Nouja, dat is een polymeer (gebruikt in composietvullingen) voor zeelieden en dokwerkers. Voor eenieder die met zeewater in aanraking komt.
ma, 09/03/2007 - 20:44 Permalink
helderester

en daar heb je speciale vullingen voor? :smt017 ja ja :lol:

komt trouwens een vervolg op de speurtocht naar de primer; mijn moeder is langs geweest en die gaat binnenkort naar haar tandarts en ze wil het wel voor mij aan haar tandarts vragen :P (Mijn moeder zegt altijd dat haar tandarts op mij lijkt en ze heeft haar ook al uitgebreid over mij verteld dus wie weet lukt het)

Aceton en alcohol dat mengt toch niet?
ma, 09/03/2007 - 22:11 Permalink