oudejaarsdag....

Author:
gioia
Posted:
ma, 01/07/2008 - 20:24
was een zeer waardevolle dag..Op Oudejaarsdag ben ik zo fijn geholpen door een tandarts die spoeddienst had te Schipluiden.

Ik ben daar niet alleen zeer vakkundig geholpen, maar ook kreeg ik heel sterk het gevoel dat de tandarts mijn angst doorhad. Zeker na alle toestanden met 5 apexxen, 4 endo's en 3 extracties op korte termijn!
Ook de assistentes waren erg begripvol. Gelukkig had ik op de laatste dag van 2007 , 2 kleine flesjes sekt ( soort champagne) meegenomen, als blijk van waardering , voor het feit, dat er uberhaupt een tandarts en assistentes bereid zijn om zo hard te werken op dagen waarop men liever thuis is, met gezin , partner en/of familie :roll:

Hoewel ik de naam van de tandarts niet wist, heb ik , omdat mijn pijn eigenlijk steeds minder werd, toch vandaag de stoute schoenen aangetrokken.
Wat bleek? Niet alleen delen de tandarts en ik een nagenoeg zelfde adres, echter in verschillende plaatsen,
maar ook zie ik nu op zijn website dat het forum is aangesloten!
In mijn ogen heeft toeval nooit bestaan, maar ik krijg van de assistente een aanmeldformulier en .... het blijkt ook nog eens een tandarts te zijn die mensen behandelt met angst voor de tandarts,
dus voor mij een zeer verantwoorde keuze.

Ik denk dat dit zo heeft moeten zijn, juist op een moment dat het allemaal behoorlijk verkeerd ging, veel antibiotica, enz...
:(
daarom : er is nog hoop ... voor iedereen die erin gelooft, houvol.! Wonderen bestaan... :smt052
ps, mijn huidige tandarts gaat snel met pensioen en heeft geen vervanging vooralsnog, dus ik hoop dat het zo mag zijn... :wink:
robinson

Da's mooi,en prettig voor u dat u een begrijpende tandarts gevonden heeft, maar eigenlijk mag volgens de gedragsregels een tandarts geen patient aannemen (6 maanden termijn) die hij in een vervangende dienst behandeld heeft.( behalve wanneer de patient al een tijd lang geen eigen tandarts meer heeft)
ma, 01/07/2008 - 20:34 Permalink
gioia

:roll: oh, ja,
nou ik ga niet af op gedragsregels,
ik geloof meer in lotsbestemming en dat als het bedoeld is om zo te zijn, dat
het zo ook wordt.
jammer dat je het zo ziet :(
en ik denk dat het belang van een patiënt boven gedragsregels mag staan,
vooral als het zo komt als het komt.. :smt006
ma, 01/07/2008 - 21:23 Permalink
vV

(6 maanden termijn)
hmm. In goed overleg mag alles lijkt mij, maar goed. Daar moet dan dus wel de vorige tandarts bij betrokken worden overigens. Waar staat die 6 maanden termijn trouwens? mij staat bij dat het 3 mnd is.
di, 01/08/2008 - 08:10 Permalink
gioia

VV jij schreef :

Waar staat die 6 maanden termijn trouwens? mij staat bij dat het 3 mnd is


Goede vraag, vind ik , waar vind ik dat dan terug? mijn huidige tandarts is een flinke tijd overspannen geweest en gaat daarom nu met pensioen (vroegtijdig) hij is allang blij heeft ie zelf gezegd dat ie nu minder patiënten heeft en dus langzaam kan afbouwen.! :smt006
di, 01/08/2008 - 08:49 Permalink
robinson

Bij onze reglementen van de avond-weekenddienst is ook dit item opgenomen.
Reglementen conform NMT.
Dat patienten switchen is ook geen probleem,maar dan wel in goed overleg.
Vind het zelf trouwens ook een goede regel( 3 of 6 maanden).
di, 01/08/2008 - 09:32 Permalink
gioia

Oke ik zal eens kijken of ik dat reglement als patiënt zeg maar ook kan vinden,
ik zie namelijk op de website van NMT dat je moet inloggen, om bepaalde info
te lezen.
misschien staat het op de website van de overheid, bij regels en wetten?
:roll:
di, 01/08/2008 - 11:56 Permalink
vV

misschien staat het op de website van de overheid, bij regels en wetten?

nee, want dit zijn afspraken die de tandartsen onderling maken. Overigens zijn dit afspraken die dan gelden voor NMT leden. De ANT(andere beroepsvereniging) doet dit wellicht weer anders, en er zijn ook tandartsen die zich nergens bij aangesloten hebben (en dan soms ook vinden dat algemene fatsoensregels al dan niet schriftelijk bekrachtigd niet voor hen gelden..)
di, 01/08/2008 - 12:40 Permalink
vV

de discussie dreigt even een heel andere kant op te gaan. Maar: ik begrijp uit reactie van vraagsteller dat er weldegelijk overleg is geweest met de vorige tandarts en dat deze toch de praktijk gaat inkrimpen cq beeindigen..

Wat niets af doet aan het verhaal dat het not done is als spoedtandarts zomaar patienten van je collegae in te schrijven zonder fatsoenlijke vorm van overleg. (gedragsregels of niet)
di, 01/08/2008 - 14:06 Permalink