Opnieuw beginnen aan de studie

Author:
Daan78
Posted:
zo, 08/16/2009 - 21:59
Graag wil ik binnenkort weer aan de studie tandheelkunde beginnen, waarbij ik 'weer' zeg omdat ik in 1998 al eens ben ingeloot. Ik heb destijds de studie na 2 jaar afgebroken. Nu 9 jaar, een commerciële studie en 5 jaar ervaring in het bedrijfsleven verder wil ik toch mijn studie tandheelkunde afmaken, dit omdat ik nog een mooie toekomst als tandarts voor mij in het verschiet zie. Weet iemand of het mogelijk is om op mijn bestaande inloting verder te studeren?

Ik hoor graag.
Daan78

Destijds was ik er nog niet zeker van wat ik wilde worden, daarnaast was er in persoonlijke sfeer e.e.a. waardoor ik mijn aandacht er niet bij kon houden. Nu ben ik ouder en wijzer en zie ik in dat ik graag mijn studie af wil ronden. Zo als ik het nu begrijp dien ik opnieuw mee te loten?
ma, 08/17/2009 - 20:25 Permalink
hermina

Hallo Daan,

vV zal vast meer weten van hoe het werkt bij de studie tandheelkunde, daar weet ik niks van, dus wrs zul je van voren af aan moeten beginnen, inclusief alle criteria van vandaag de dag om te mogen beginnen.

Maar ik heb wel (ben arts) recent samengewerkt met een collega die een of twee jaar geneeskunde gestudeerd had (in de jaren 90), en na vele jaren gestopt te zijn (en ook andere dingen gedaan te hebben) toch weer was begonnen met het vervolg van zijn studie. Die heeft hij alsnog met succes voltooid, en hij werkt nu met veel enthousiasme als arts.
Ik had sterk de indruk dat hij gewoon verder is gegaan op de plek waar hij ooit (jaren geleden) was ingeloot en aan de studie begonnen is. Hij heeft het alleen over “hervatten van de studie” gehad, nooit over opnieuw loten, maar ik weet niet precies hoe dat in elkaar zat, wel dat hij de propedeuse had afgerond.

Om zeker te weten hoe een en ander in elkaar steekt kun je ook nog eens contact opnemen met de opleiding waar je ooit gestart bent. Bij geneeskunde bestaat bij mijn weten (maar is ook al vele jaren geleden) niet echt een decentrale sollicitatiecommissie, bij thk wel, maar dat zou ook kunnen betekenen dat je daar met goede argumenten ook nog eens een poging zou kunnen wagen.

Weet je, mijn idee is: laatbloeiers zijn de slechtste niet, die hebben vaak genoeg hun eigen, soms wat zwaarder wegende, ervaringen om een redelijke afweging te kunnen maken.

Maaaaaar, dit wil ik je ook meegeven, als het je toch mocht lukken om opnieuw in opleiding te komen, je begint opnieuw aan een "schools systeem". Daar moet je je op een andere manier weer aanpassen aan circa 4 jaar eisen van de opleiding, en dat is na alle eigen verantwoordelijkheden niet altijd zo eenvoudig, daar moet je ook niet te licht over denken.
wo, 08/19/2009 - 00:58 Permalink