Opleiding nodig voor tandartsassistente of mondhygieniste

Author:
Maxime.070
Posted:
wo, 11/12/2008 - 12:03
Hallo allemaal.

Ik ben een meisje van 16 jaar nu, ik zit dit jaar in 4 HAVO.. met een pretpakket,
ik wil al vanaf me 6e iets worden als tandarts mondhygieniste enzovoort. Ik had mijn eigen tandarts gevraagd of ik per se wiskunde in me pakket moest hebben. Omdat ik dat echt niet kan, en al kies je geen wiskunde heb je dus een pretpakket! Mijn tandarts zei dat ik dat niet nodig had! Maar ik ben alvast voor een vervolg opleiding aan het kijken en overal staat dat ik natuurkunde en scheikunde en wiskunde nodig heb! Ik heb dit niet..

wie kan mij verder helpen? wat moet ik nu doen? of moet ik gewoon voor een andere opleiding gaan kiezen?

Groetjes, xx
Spiegeltje

Met elk profiel kun je worden toegelaten tot de HBO opleiding mondzorgkunde. Dat geeft al aan dat niet al te hoge eisen worden gesteld aan de kennis van de exacte vakken.

Op de site van Hogeschool Utrecht raden ze wel aan om specifiek op de opleiding mondzorgkunde toegesneden wis-, natuur- en scheikunde en biologie eigen te maken als je dat niet in je profiel hebt zitten. Dit om makkelijker door de studie heen te lopen en de kans op studievertraging te verminderen.

Ze hebben zelfs boekjes voor zelfstudie op internet staan! Per opleiding staat aangegeven welke hoofdstukken nodig zijn. Opvallend is wel dat je voor mondzorgkunde het meeste moet weten. Dat wijkt wat af van wat Lieneke zegt, het zou ook nog per opleiding verschillend kunnen zijn.
Ook in Groningen wijzen ze trouwens op het belang van kennis van de exacte vakken.

http://www.hu.nl/NR/exeres/41DAF692-C9C8-4DD5-AE78-4C0BBF125920,framele…

Ik zou me hier niet al te druk om maken. Het belangrijkste is natuurlijk een goede motivatie en hard werken en dan rol je er wel door heen, toch?
wo, 11/12/2008 - 15:21 Permalink