ontstekingsremers

Author:
-miranda-
Posted:
wo, 06/06/2012 - 18:47
Hoi, ik stel mijn vraag hier maar omdat ik dus niet weet waar dit anders zou moeten staan.
Mijn probleem is als volgt; ik heb een allergie voor naproxen en reageer ook helemaal verkeerd op ibuprufen.
Nu heb ik een ontsteking boven in mijn kaak en ik kan aankomende vrijdag terecht bij mijn tandarts. Ondertussen heb ik een dikke wang en veel pijn dus vandaag belde ik mijn huisarts om te vragen of ik een kuurtje kon krijgen, maar mijn huisarts wil niet eens naar mij kijken; dat mag ze niet heeft ze laten weten, iets met een afspraak tussen tandartsen en artsen :smt017
tsja en mijn tandarts zit in Duitsland dus ik heb ook geen zin om nu die rit te gaan maken met me ijszakje op de wang.
Dus mijn vraag is eigenlijk waarmee kun je dan een ontsteking remmen?
vV

Uw huisarts heeft groot gelijk, te vaak worden verkeerde antibiotica voorgeschreven zonder eigenlijk een echte diagnose, want die kan alleen de tandarts stellen. Heeft niet zozeer te maken met afspraken tussen huisartsen en tandartsen maar een huisarts die gewoon begrijpt waar het thuishoort. Een tandarts ver weg is dan lastig, zeker als het nog buitenland is. Dat is een consequentie van een dergelijk keuze. Uw tandarts mag dit lijkt mij voor u oplossen, alleen heeft een kuur zo kort voor de behandeling ook geen zin. Eerder behandelen wel. Ik vind ook dat een pijnklacht binnen 24 uur gezien moet worden, zeker met duidelijke ontsteking erbij, blijkbaar liggen de grenzen in Duitsland anders.
wo, 06/06/2012 - 21:50 Permalink
-miranda-

Ben vanmorgen even bij me huisarts geweest. die heeft even overlegd met mijn tandarts en toen heb ik een kuurtje gekregen om de ontsteking de kop in te drukken. Wat de ontstekingsremmers betreft daar is dus geen oplossing voor. ik heb een klein lesje van me huisarts gekregen over ontstekingsremmers en daar mag ik dus nooit meer aan komen.
do, 06/07/2012 - 11:32 Permalink
-miranda-

Ik vind ook dat een pijnklacht binnen 24 uur gezien moet worden, zeker met duidelijke ontsteking erbij, blijkbaar liggen de grenzen in Duitsland anders.


dat had niets met de tandarts in Duitsland te maken hoor. Mijn "nu oude" tandarts in NL heeft twee weken vrij of vakantie en had de vervangende tandarts alvast laten weten dat ik waarschijnlijk wel zou bellen en dat hij me dan maar een pijnstiller moest adviseren. Dus die pannenkoek die mij maar lastig te behandelen vind wist wel dat ik pijn zou krijgen en lichte zijn vervanger alvast even in :smt012 en de vervanger neemt dat maar klakkeloos over zonder zelf de situatie te kennen? Ik heb toen nog twee tandartsen gebeld en uitgelegd wat er gaande was en gevraagd of ik voortaan bij hun terecht kon maar die vertelde alle twee geen patiënten over te nemen van een collega tenzij er sprake zou zijn van een verhuizing waardoor ik een andere tandarts zou moeten nemen. De tandartsen in deze regio kunnen het kennelijk goed vinden met elkaar dus toen heb ik een afspraak gemaakt in Duitsland en die wilde ik niet gelijk met een spoedje opzadelen vandaar dat ik het liever tot vrijdag uit wilde zingen.
ik moet zeggen ondanks dat het me weer een hoop geld gaat kosten; ik had tien jaar geleden naar duitsland moeten gaan.
za, 06/09/2012 - 12:31 Permalink
mecánico para …

1) was er net een behandeling geweest? Bij de oude tandarts
2) hoezo moeilijk te behandelen?
3) als u zich inschrijft bij een nieuwe tandarts, dan moet u die bezoeken en niet omdat het eenstukje rijden is toch weer terug vallen op de oude en zijn waarnemer.
4) hoezo belt uw oude tandarts zijn waarnemer over u? Weet u dat zeker of denkt u dat alleen?
5) en idd eenontsteking aan een mond zonder diagnose bestrijden met AntiBiotica, wat u "een kuurtje" noemt is niet iets waar huisarten inmee moeten gaan. Dat uw nieuwe tandarts u zonder te zien diekuur wel geeft vind ik ook wel apart, want wat is de oorzaak dan? Wat schiet je er mee op? Feitelijk wordt de zwelling er niet minder van, eerder meer.
za, 06/09/2012 - 15:20 Permalink