noodbrug

Author:
leon41
Posted:
do, 09/09/2010 - 19:49
hallo,

ik ben bezig met een brug en heb nu een 1e noodbrug. deze voelt heel zwaar aan, een beetje alsof je een gebitsbeschermer om hebt tijdens het sporten.
Ook heb ik het gevoel dat mijn voortanden nu erg naar voren zijn gekomen en erg groot (lang)zijn geworden, een beetje 'zoef de haas' idee,dit is mensen in mijn nabije omgeving ook al opgevallen.Het moet een brug met 5 kronen en 2 dummy's worden.Ik heb een prima verhouding met mijn tandarts maar altijd angstig geweest voor deze grote klus en pieker me dan ook suf.
Mijn vraag; is het normaal dat een noodbrug veel zwaarder aanvoelt dan de 'echte'?
vriendelijke groet en alvast dank
Basset

een noodbrug is nood en zie dat dan ook als nood. Ze is niet zo sterk als de definitieve brug en om ze enigszins wat sterkte te geven moet ze een iets groter volume aan materiaal hebben. de sterkte wordt immers bepaald door de sterkte van het materiaal en de dikte. Tegenover 1 mm metaal bijvoorbeeld heb je al snel 3 tot vier mm kunstof nodig om een vergelijkbare sterkte te hebben.

Noodbruggen kunnen ook voor je gemaakt en gebakken worden en dan zijn ze sterker maar dan wordt je kroon bijna 1oo euro per stuk duurder

geen paniek het eindresultaat zal wel ok zijn. Je hebt vertouwen aan je tandarts gegeven dus hou dit tot de afgewerkte brug gepast wordt deze is maatwerk in veel sterker materiaal. Veel succes.
vr, 09/10/2010 - 13:28 Permalink
leon41

Dank voor uw antwoord,dat lucht al behoorlijk op.
ik heb nog een vraagje; kan het ook door die zwaarte zijn dat ik wat moeilijker ben gaan praten?(met een ietwat dubbele tong)
Voor de duidelijkheid; het gaat om de elementen 12-25.Zowel de voortanden als de snijtanden zijn bijgeslepen,waarbij de voortanden in de oude situatie naar achteren stonden.

vriendelijke groet
vr, 09/10/2010 - 14:22 Permalink
Basset

dat kan door de dikte wordt je tong tijdelijk gedeeltelijk in andere positie gedwongen. vergt enige aanpassing vandaar die klanken -- gelukkig maar voor enkele weken
vr, 09/10/2010 - 14:57 Permalink