Niet alles zichtbaar op röntgenfoto

Author:
Kimimar
Posted:
za, 10/08/2022 - 13:11
Goedemiddag,

Even een vraagje voor de tandartsen hier op het forum.. Ik vraag me af of en hoe vaak het ongeveer voorkomt dat er niets gevonden wordt op een röntgenfoto maar dat achteraf toch bleek dat er iets tandheelkundigs aan de hand was?

Ik heb waarschijnlijk trigeminus neuralgia, maar ik vind het zo moeilijk te geloven dat het niet iets tandheelkundigs is..

Alvast bedankt!
Kimimar

Ik heb een continue zeurende pijn. Pijn als ik koud water drink. Trekt door mijn hele linker bovenkaak heen.

Met ibuprofen en paracetamol lijkt de pijn draaglijker. Op het forum voor aangezichtspijn zeggen ze allemaal dat deze pijnstillers niet helpen. Dus dan denk ik toch aan een tandheelkundige oorzaak. Stress heb ik niet. Knarsen doe ik ook niet voor zover ik weet. Behalve dat ik hier erg veel stress van krijg..

Maar ik kan toch niet lukraak al mijn linker boven kiezen trekken?
za, 10/08/2022 - 20:58 Permalink
Tandarts_Richa…

Regelmatig. Als ik geen duidelijke oorzaak vind stuur ik de client naar huis tot er duidelijk oorzaak gevonden wordt of stuur door naar de kaakchirurg. Twee weten soms meer dan een. Als u zeker weet welk kies op koude reageert is het voor ons makkelijker. Wij kunnen ook testen met een watje met Chloor ethyl.. brrrr koud. En als u reageert "dat is m" dan weten wij meer. En als u op geen enkel kies reageert dan is de diagnose Trigeminus Neuralgie waarschijnlijk nv toepassing.
zo, 10/09/2022 - 18:03 Permalink
Kimimar

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Heel erg bedankt voor uw reactie. Er bleek toch een ontsteking te zitten. Nu wel zichtbaar.

Ik zou u alleen heel erg graag een persoonlijk bericht willen sturen en nog wat willen vragen betreft de röntgenfoto foto. Het systeem zegt alleen dat ik geen rechten heb hiervoor.

Is het mogelijk om even prive met u in contact te komen?
do, 10/13/2022 - 14:41 Permalink