natriumhypochloriet

Author:
Irisje
Posted:
ma, 03/24/2008 - 21:45
Oke, help.. natriumhypochloriet. Ja je gebruikt het met een wortelkanaalbehandeling. Maar verder.. Als ik bezig ben met een endokar klaar te maken weet ik dat je dat nodig hebt maar wat is de werking van natriumhypochloriet? en laat de tandarts die vloeistof in het kanaal zitten of moet dat er ook weer uit en hoe doet hij dat dan? En zitten er ook nog voor en nadelen aan hypochloriet? zoja zou je een ander stofje pakken? de reden waarom ik dit wil weten is ja onduidelijk, maar ik ben er gewoon benieuwd naar omdat mijn tandarts geen assistentie wil bij een endo alleen dat de instrumenten klaarliggen waardoor ik dus geen flauw benul heb van wat er verder gebeurt met dat stofje.. en toen ik er over na zat te denken dacht ik ja ik weet het eigenlijk helemaal niet,


Groetjes
vV

Natriumhypochloriet gebruik je om de weefselresten (zenuwweefsel) op te lossen en weg te spoelen, en het heeft tevens een zeer goede bacteriedodende werking. De tandarts zal naspoelen , afhankelijk van zijn eigen protocol, met fysiologisch zout of alcohol. Eigenlijk is men het er met betrekking tot endo`s wel over eens dat er geen alternatief is. Bij endo`s is er wel een waslijst spoelmiddelen en hulpmiddelen overigens.
Je hebt een soort glijmiddel om het de instrumenten makkelijker te maken in het kanaal, je hebt een middel wat de smeerlaag verwijderd, de hypochloriet, en naspoelen. En dan drogen met papierstiftjes voor je gaat vullen.
di, 03/25/2008 - 09:50 Permalink