Nationale Poetsweek

Author:
Lieneke
Posted:
do, 11/02/2006 - 07:47
Reclamestunt....folders zijn wel handig maar worden niet/nauwelijks gelezen.
Zelf werk ik 4 dagen en studeer 1 dag dus ik heb geen tijd om nog leuk een poetsinstructie te gaan geven op scholen. Ik denk ook niet dat er veel scholen zijn die er aandacht aan besteden, aangezien ze ook hun eigen programma al lang en breed hadden uitgedacht...
Lieneke

Ben jezelf lerares?

Je kan een verhaal duidelijk maken aan de hand van stemgebruik, klemtonen, intonatie, hard + zacht, stemmetjes doen van de hoofdpersonen etc etc. Moeilijke woorden vervangen door makkelijke, korte zinnen maken. Je kan het verhaal nog duidelijker maken door jouw lichaamstaal te gebruiken en door tekeningen te maken op het bord.

Een appel is niet heel erg goed voor het gebit: In een appel zit suiker en het is zuur. Echter moet er op een appel flink gebeten worden zodat er speekselstimulering is en er zitten de nodige vitaminen in. Het is dus gezond snoepen.
Dus ook yoghidrink en dat soort dingen lijken heel gezond maar hier zitten suikers in verborgen!

Niet schadelijk zijn inderdaad water en melk maar ook karnemelk en yoghurt. Vlees en groenten en kaas zijn ook niet schadelijk.

Ik zou bij de leeftijd van 5 jaar mij beperken tot het aanleren van goed poetsen. Ik zou geen uitgebreid voedingsadvies geven. Dit is meer iets voor de ouders!
zo, 11/05/2006 - 15:40 Permalink
Lieneke

Hoe minder je doet, hoe beter ze het onthouden. 10 minuten praten is al te lang! Daarom moet je goed de tell-show-do-methode volgen.

In karnemelk (zit geen suiker in hoor!) en yoghurt zit een natuurlijke buffer in gebouwd (calsium) en is daarom niet erosief. Bovendien slik je dit soort producten vrijwel meteen door en ga je er niet mee spoelen. Het contact tussen het product en de tanden is dus maar heel kort. Hetzelfde geld voor bier (hahaha en we hadden het over kleuters...): dat is wel wat zuur maar je slikt het meteen door en is daarom niet erosief.
zo, 11/05/2006 - 16:00 Permalink
Chris888

op deze site staat het koolhydraatgehalte ven een aantal merken, is niet bij alle merken precies gelijk.

http://www.koolhydratentabel.nl/?page=4&koolhydraten=K

en koolhydraten zijn in dit geval vnl. suikers, geen zetmeel.
Ik neem aan hoofdzakelijk of misschien zelfs alleen lactose in het geval van melkproducten waar geen andere suikers (of ook zetmeel =vla) doorheen geroerd zijn. Bij zure melkproducten is een deel van de suiker omgezet in melkzuur.
Mensen met een flinke melk-intolerantie kunnen ook niet tegen karnemelk of yoghurt. Dat bevat nog genoeg lactose om die mensen flinke buikpijn te bezorgen. Melk-intolerantie is eigenlijk lactose-intolerantie. Door een tekort of gebrek aan lactase kan melkzuur niet worden afgebroken -> ziek.
zo, 11/05/2006 - 20:58 Permalink