Leven is ellende!

Author:
kluun1985
Posted:
do, 05/25/2023 - 22:45
Hi allemaal,

Ik heb Netflix, Videoland, Prime en Viaplay. Onlangs besloot ik ook MBC Shahid toe te voegen, want ik ben Arabisch aan het leren en MBC Shahid heeft Engelse ondertiteling. Alleen wou ik niet betalen, maar gewoon het bedrag voldoen middels giftcard. Zo heb ik ook Netflix, die betaal ik met cadeaukaarten. Lang gezocht, want in NL lijkt dat niet voorhanden te zijn. Echter stuitte ik ineens op deze site: seagm

Voor minder dan 30 euro, kan ik 3 maanden naar Libanese series kijken. Dat leek mij wel wat. Ik ken de site verder niet, maar er is echt geen andere mogelijkheid. Ik klik op "nu kopen" en vervolgens op het mandje. Vervolgens wordt ik doorgeleid en daar kan ik met IDEAL betalen, nadat ik mijn telefoonnummer heb ingevuld en bevestigd (middels sms code die ik kreeg). Ik betaal via IDEAL, en klaar! Ik ga een beetje angstig naar mijn e-mail en vindt gelukkig een bevestiging, maar geen cadeaukaart of code. Angstig ga ik weer naar die website en zie een livechat, ik stuur een bericht dat ik een bestelling heb gedaan, maar niks heb ontvangen. De engelstalige medewerker chat terug naar mij, "it's done now" ik ga weer naar mijn e-mail en zie een echte cadeaukaart.

Ik vervolg mijn weg naar MBC SHAHID

Ik voer mijn vouchercode in, en HET WERKT!!!!! Ik kijk snel of ik inderdaad series kan kijken, dat kan ik!

Tot 1 augustus dolle pret, maar ik maak me toch wat zorgen over die SEAGM site. Dus bekijk ik de site, en ineens zie ik: Het is niet Nederlands, maar een Maleisische webshop die gewoon ook andertalige sites zoals een Nederlandse site heeft. Mijn IDEAL betaling staat afgeschreven als "Seagamer via Nuvei." Wat is Nuvei? En heb ik dan in euro's betaald of Maleisische valute.

Ik neem contact op met mijn bank ABN Amro, volgens ABN

"Bij betalingen in vreemde valuta krijg je idd te maken met een wisselkoers. Een iDEAL-betaling kun je alleen in euro's doen. SEAGM heeft een iDEAL overeenkomst afgesloten met Nuvei, dat is de partner die de iDEAL-gelden collecteert en naar hun buitenlandse rekening boekt."

Oke, dat is duidelijk, maar kan dit zomaar? Kan ik zomaar een cadeaukaart in het buitenland aanschaffen? Ik heb geen pakket gekregen, via IDEAL betaald en cadeaukaart per e-mail, en vervolgens zo'n MBC Shahid account middels cadeaukaart geopend. Ik neem contact op met de douane:

"via e-mail hoef je hier geen extra btw en invoerrechten over betalen. Het kan wel zijn dat je de lokale btw moet betalen." "Met lokale btw bedoel ik de btw die het land vanwaar je de cadeaubon koopt eventueel aan jou rekent. Wij staan daar los van."

WAT, hoe kan ik btw belasting in Maleisië betalen?

Op zich ben ik heel blij met Shahid, maar dit was de kopzorgen niet waard. Ik heb nog steeds niet achterhaald hoe ik btw aangifte in Maleisië kan doen en of ik melding moet maken van mijn aankoop bij de Nederlandse belastingdienst.

Begin hier dus niet aan.....