kwalen, gerelateerd aan gebit?

Author:
babs1
Posted:
wo, 05/27/2009 - 10:15
3 jaar al niet bij de tandarts geweest: die afgelopen jaren heb ik een angststoornis ontwikkeld door problemen met 1 van mn kinderen, durfde nergens meer naar toe, alleen naar mn werk, maar daar stop je dan zoveel energie in dat er niets meer over blijft.
Enfin, nu alles weer in rustiger vaarwater komt, komen ook de kwaaltjes naar buiten, die ik voorheen negeerde of niet toe liet, want het was altijd maar doorgaan en overleven.
Nu ben ik al 18 x bij de fysio geweest vanwege een pijnlijke spier in mn nek richting mn oor, dovig oor, dikke klier onder mn kaakbeen en opeens ging me een lichtje op: zou het niet van mn gebit komen? Er is al een een tand en kies afgebroken, geen pijn, maar wel zo'n "onbestemd" gevoel.
Ook las ik in de Libelle dat er een mevrouw al een half jaar last had van hartritmestoornissen, ze ging voor controle naar de tandarts en bleek een ontsteking zonder pijn in haar mond te hebben, ze werd behandls en geen last meer van haart hart.
Ik was altijd al bang voor de tandarts, ben van 1951, dus de schooltandarts staat nog in mn geheugen gegrifd en waarom: het is een lieve, geduldige man, maar ik schaam me zo dat ik het af laten weten en moet ik het nu vertellen, vind ik ook zo moeilijk (mijn kind gaat daar ook naar toe)
Dus eigenlijk wil ik weten of dat kan die last van mn spier gerelateerd aan mn gebit?
Babs
Lieneke

Ja, dat kan. Maar dan niet in de zin van enge ontstekingen, maar in de zin van overbelasting. Je kunt namelijk als je gestressed bent, gaan knarsen/klemmen op je tanden. Dit kan je ook 's nachts doen zonder het in de gaten te hebben. Je belast dan een hoop spieren. Je kunt deze spierpijn ervaren als hoofdpijn, nekpijn en zelfs als keelpijn.
wo, 05/27/2009 - 12:04 Permalink