kosten behandeling

Author:
b-b
Posted:
ma, 09/26/2022 - 09:17
Kan iemand mij vertellen of het normaal is dat een tandarts naast het gebruikelijke v94 code ook nog een c003 in rekening brengt? Het ging om het vullen van een bestaande vulling die eruit gevallen was.
Alvast bedankt!
Tandarts_Richa…

Sinds dit jaar heeft NZA eindelijk recht getrokken dat als iemand tussendoor komt voor een consult, C003, dit ook berekend mag worden. Daarbij mag de verrichting die uitgevoerd wordt, de uitgevallen vulling repareren V94, ook berekend worden. Waarom vindt u dat het consult gratis zou moeten zijn/ waarom twijfelt u dat zo iets in rekening gebracht zou mogen worden, ben ik benieuwd naar. Vindt u dat niet terecht?. Tenslotte moet de tandarts een onderzoek uitvoeren.
ma, 09/26/2022 - 10:27 Permalink
b-b

Ik vroeg het mij af omdat mijn dochter 3 gaatjes had ( bij een andere tandarts,zelfde praktijk ) en zij daar een begroting voor had gekregen. Daar stond idd 3x v94 op, maar niet de c003. Haar tandarts raadde haar aan voor de drie gaatjes drie verschillende afspraken te maken. Voor haar is het best veel geld als later blijkt dat er nog 3x c003 bijkomt. Dus vandaar dat ik mij afvroeg wat ‘ normaal’ is. Ik heb er geen verstand van en omdat bij de ene tandarts de 98 euro exclusief het consult is en bij de andere misschien inclusief of dat deze kosten er later toch nog bijkomen, wilde ik de mening van een derde horen. Scheelt weer een verrassing als de uiteindelijke rekening van mijn dochter komt. Ik was overigens de dag voor de vulling er uit viel nog bij de tandarts geweest voor periodieke controle en uiteraard heb ik daar ook gewoon consult voor betaald. Maar dat staat dus los van het opnieuw vullen van het gaatje.
In ieder geval bedankt voor uw reactie. En we zullen er maar rekening mee houden dat de rekening van de 3 gaatjes iets hoger uit gaat vallen dan op de begroting staat.
ma, 09/26/2022 - 16:52 Permalink
Tandarts_Richa…

Ook al bent u de dag ervoor geweest en toen niets geconstateerd. Als u daarna voor een consult komt mag het berekend worden. Maar indien de behandeling voortvloeit uit een eerder consult, waarvoor u een vull afspraak krijgt, dan mag de C003 niet berekend worden. Even bellen vooraf voor de duidelijkheid.... kunnen geen misverstanden ontstaan.
ma, 09/26/2022 - 22:45 Permalink
rvalentijn

Ik heb controle gehad en een gaatje laten vullen.
Zie nu via infomedics hiervoor een rekening van € 249,26.
Schik me rot van het bedrag. Voor mij een bedrag om tandartszorgmijder te worden.

Weet iemand of voor een controle en een gaatje vullen een tandarts anno 2022 dit bedrag mag vragen of dat dit echt niet kan.
Alvast bedankt voor je reactie.
zo, 11/13/2022 - 21:30 Permalink
Tandarts_Richa…

Kunt u aangeven welke codes gedeclareerd zijn en de bijbehorende bedragen. Uw vraag klinkt als: ik heb een auto gekocht en schrik v d prijs.....wat voor auto, welke opties...etc etc. Zou u dan ook geen auto kopen. En weet u wat de gevolgen /kosten kunnen worden als u die zorg niet tijdig laat uitvoeren????>Tandartszorgmijder.....Niet verstandig het bedrag wordt alleen maar meer. Dan maar kies laten weghalen... tja is misschien goedkoper...maar een nieuw kies voor in de plaats maken kost ook wat.
ma, 11/14/2022 - 22:30 Permalink