Knakkende kaken

Author:
Rinss
Posted:
do, 02/11/2016 - 18:23
Haaii!

Al een aantal jaar ( ik denk zo'n 4/5 jaar) heb ik bij alles wat ik doe knakkende kaken. Eerst vond ik dit wat raar, maar niet verontrustend ofzo. Als ik mijn mond open of dichtdoe knakken ze, als ik kauw, als ik mijn onderkaak van links naar recht (of andersom) beweeg etc. Elke keek als ze niet wilden knakken was het raar. Dan voelden ze stijf aan.
Maar de laatste tijd heb ik steeds vaker pijn in mijn linker (onder)kaak. Dit straal uit naar boven. Ik voel het soms in mijn oor pijn doen. Mijn onderkaak wil dan niet recht op mijn bovenkaak en hoe dichter ik de kaken wij elkaar doe (zonder elkaar aan te raken) hoe pijnlijker het is. Na een aantal dagen gaat dit dan over, maar het komt wel geregeld terug.
Een ander probleem is dat mijn tanden opnieuw scheef beginnen te groeien (boven) terwijl ik een beugel heb gehad. Nadat ik mijn beugel kreeg, kreeg ik ook last van knakkende kaken, sinds mijn beugel er 4/5 jaar geleden uit is, is het eerder minder dan beter geworden met mijn kaken....

Wie kan mij hiermee helpen? Wat is dit? Hoe kom ik van de pijn af? HELP??
Ortholimburg

Knappende kaken wijst meestal ,of toch heel vaak op een "internal derangement" met reductie, dat betekent dat de gewrichtsschijf bij openen en sluiten heen en weer springt. Hier is niet veel aan te doen, Soms kan na verloop van tijd de gewrichtsschijf ook niet meer op zijn plaats springen, en dan kan dit resulteren in de symptomen die U hebt. Behandeling bestaat dan vooral in pijnbestrijding en het herstellen of behoud van voldoende mondopening. Het knappen zelf kan eigenlijk niet behandeld worden ,en is meestal ook niet nodig.
U kan best een tandarts consulteren die iets weet van kaakgewrichtsklachten.
Je tandstand is een ander probleem. Tanden kunnen bewegen, ook als je vroeger al een beugel gehad hebt. De kaakproblemen staan dan ook meestal niet in oorzakelijk verband met je beugelbehandeling.
zo, 02/14/2016 - 15:17 Permalink