Keel klikt

Author:
Saria
Posted:
di, 09/28/2021 - 03:22
Hallo iedereen!

Op donderdag dronk ik wat instant soep. Er zat een grote gedroogde groente in die niet goed gaar was. Ik heb het per ongeluk ingeslikt. Toen raakte ik in paniek. Wat als het vastloopt?! Dus ik drenkte een stuk brood in olijfolie en begon het op te eten. Ik slikte het stuk brood echter te hard door, want ik voelde een paar seconden een scherpe stekende pijn in mijn keel. Hoe dan ook, ik ging later naar bed, en had verder geen klachten.

De volgende ochtend zat ik aan het ontbijt. Terwijl ik het eten doorslikte, hoorde ik mijn keel klikken. Het deed geen pijn, maar was zo vervelend en maakte me bang. Ik raakte weer in paniek en belde mijn dokter. De assistente beantwoordde mijn oproep en verzekerde me dat ik me geen zorgen hoefde te maken, ze dacht dat de binnenkant van mijn keel misschien gezwollen of beschadigd was, maar dit zal vanzelf genezen en de klik zal binnen 48 uur verdwijnen. Ze raadde me aan mijn keel te koelen door ijslolly's te eten. Dus ik deed.

Het is 96 uur geleden en de klik is er nog steeds elke keer als ik een stuk voedsel doorslik. Ik kreeg ook een extra klik aan de linkerkant van mijn keel, hoogstwaarschijnlijk gespannen spieren, omdat ik door deze situatie gestrest raakte. De extra klik die ik ontwikkelde, stoort me wanneer ik eet, drink of gewoon droog slik of speeksel. Door dit alles ontwikkelde ik ook een globus-sensatie.

De extra klik die ik zelf heb ontwikkeld door gespannen te zijn, zal uiteraard verdwijnen zodra ik me ontspan. Maar hoe wordt het andere klikgeluid/gevoel opgelost? Moet ik in mijn keel worden geopereerd?

Ik ben doodsbang, hopelijk heeft iemand een idee hoe schade in een keel kan worden gerepareerd?