kansen als tandartsassistente

Author:
asselij
Posted:
wo, 12/18/2013 - 00:05
Meld je aan bij http://www.mondzorgbaan.nl om te werken als tandartsassistente!


Ik zou graag tandartsassistente willen worden, maar ik twijfel of dit wel verstandig is.
Op dit moment studeer ik nog Ergotherapie op het HBO, maar hiermee wil ik stoppen. (de preken over dat het zonde is heb ik al gehad)
Ik heb een havo diploma en volgende maand een propedeuse ergotherapie. Ik ben nu 20, dus al een stuk ouder dan de gemiddelde mbo student.
Ik vraag me daarom af wat mijn kansen op een baan zijn na de opleiding. In Zwolle kan ik de opleiding in 2 jaar volgen, ik ben dan 22 als ik klaar ben met de opleiding. Dit houdt in dat ik niet meer onder de jeugdlonen val, en veel klasgenoten waarschijnlijk wel. Ik las dat de kans op werk als tandartsassistente goed is, maar kom ik aan een baan als 22 jarige zonder ervaring? En zal het feit dat ik een havo diploma en een propedeuse heb in mijn voordeel werken tijdens een sollicitatie t.o.v. tantartsassistentes met een vmbo en tandartsassistente diploma?
Lieneke

Hier zijn de kansen laag! Wij (Achterhoek) hebben een assistente die de opleiding ook gaat doen. Ze heeft meer dan 100 sollicitaties eruit gedaan. Wij hadden eerst ook geen plek maar wegens een chronisch zieke assistente hebben we haar alsnog aangenomen. Door de dreigende tarievendaling worden contracten niet doorgezet en houden tandarsten hand op de knip...
wo, 12/18/2013 - 12:37 Permalink
vV

welke dreigend e tarievendaling? NZAZ maakt er een zooitje van en komt er niet uit, dat is duidelijk. Tarieven moeten wellicht zelfs nog omhoog, een andere verklaring voor het gerommel wat de NZA nu doet is er namelijk eigenlijk niet. Maar dat is een andere discussie.

Arbeidsmarkt in de tandheelkunde ligt momenteel op de kont, komt meer door de crisis nog en vraaguitval, de meeste praktijken hebben te maken met een 10-15% omzetdaling. personeelsuitbreiding zit er niet in, en zelfs vervanging alleen wanneer echt niet anders kan.
Teken aan de wand is dat ik momenteel per week 1 of 2 open sollicitaties krijg.. nog maar een paar jaar gelden moest je goed zoeken naar geschikte mensen, nu liggen ze voor het oprapen, want wat zich als zoekende meldt zijn wel zonder uitzondering geschikte kandidaten (niet altijd even dichtbij, maar dat is oplosbaar).
wo, 12/18/2013 - 13:10 Permalink
pelis125

Als ik u was zou ik niet voor de opleiding tandartsassistente gaan kiezen, maar dan zou ik voor een andere opleiding gaan kiezen. het verschilt natuurlijk per persoon maar deze opleiding is niet de meest leukste opleiding, vergis je niet op de open dagen ziet het er allemaal wel leuk en aardig zijn. De opleiding zou je zeker wel gemakkelijk halen als havo student. Zelf kom ik ook van de havo, en de opleiding is totaal niet een pittige opleiding, dat is natuurlijk naar mijn mening.

Je kunt denk ik beter een paar dagen in een tandartspraktijk gaan meelopen dan ervaar je pas echt of het bij je past.
di, 02/04/2014 - 20:56 Permalink
esje69

mag ik een klein vraagje stellen m.b.t. studie mondzorgkunde? Met een HAVO ng profiel kan je toegelaten worden, maar daarin staat alleen bio en schei vast. Verder is ter invulling aan de school, ofwel met Wis A of B met natuurkunde of Aardrijkskunde. Mijn kind staat voor de havo profielkeuze en wil niet graag voor een verrassing komen te staan als blijkt dat je met Wis A welliswaar toegelaten wordt, maar het zeer lastig krijgt. Welke combinatie sluit in de praktijk het beste aan ?
esje
wo, 02/05/2014 - 11:22 Permalink