inkomen vrijgevestigde mondhygienist

Author:
fubke
Posted:
ma, 03/31/2008 - 10:47
Goededag,

Wat is nu ongeveer het inkomen van een vrijgevestigde mondhygienist?
Ik kan wel vinden wat een mondhygienist in loondienst verdient.

kevin
Spiegeltje

Die vraag is moeilijk te beantwoorden. Hoewel ik geen gegevens heb moet je beseffen dat je in feite ondernemer bent (maar misschien deed je dat al). Dan hangt het dus van heel veel omstandigheden af wat je inkomen is, zoals je inzet (bereidheid tot hard werken), aantal patienten, praktijkkosten, allerlei verzekeringen , pensioenregelingen enzovoort enzovoort. Het tarief bedraagt ongeveer 100 euro per uur (maar in feite mag je dat helemaal zelf bepalen!), je hebt veel kosten en waarschijnlijk ook veel administratieve rompslomp. Een deel daarvan kun je misschien uitbesteden wat ook weer geld kost natuurlijk.

Maar als je alles goed op orde hebt zul je waarschijnlijk wel een flink hoger inkomen kunnen halen dan in loondienst maar je krijgt het niet voor niks.

Gelukkig is veel vraag naar het werk van mondhygienisten zodat klandizie min of meer verzekerd is.
ma, 03/31/2008 - 22:22 Permalink
vV

hmmm, laat ik het zo zeggen: mensen die uit financiele overweging de zorgsector ingaan (oftewel kiezen voor het vak met als verwachting een hoger inkomen dan in een ander beroep)doen het wat mij betreft met de verkeerde reden.

Wat je uiteindelijk gaat verdienen, in welk beroep dan ook, hangt nog altijd ervan af hoe goed iemand is, en van de inzet. Wat je dan doet maakt in essentie natuurlijk niets uit. Als je het maar leuk vind!
do, 04/03/2008 - 14:45 Permalink
fubke

u hebt natuurlijk wel gelijk.
In mijn vorige teksten heb ik het zo vermeld dat het een belangrijke factor zou moeten zijn voor mij, maar dat is niet.
Net zo goed dat ik niet kies voor beroepen die een vette pot zijn.
mijn voorkeur blijft toch de zorg.
ik rond ook binnenkort een opleiding in de zorg af.
za, 04/05/2008 - 16:13 Permalink
IkkeLinnie

mijn persoonlijke mening: als het je toch niet uitmaakt, maar het werk gewoon graag doet, dan hoef je toch ook ook niet van te voren te informeren in wat je gaat verdienen? (of ik zie het gewoon te simpel :wink: ) Dan zie je vanzelf wel wat er in je contract komt te staan?

Ik hoop in ieder geval voor je dat je een leuk passend beroep gaat vinden.
za, 04/05/2008 - 18:02 Permalink
helderester

Als je het inkomen ook belangrijk vindt dan kun je het beste zelfstandig ondernemer worden. Als ondernemer kun je meer verdienen dan in loondienst, want je bent er zelf voor verantwoordelijk. Dat geldt voor elk beroep/vak. Helaas kun je als ondernemer ook minder verdienen :smt009
Werken als zelfstandige is zoiezo anders als in loondienst en ik vind het leuker, maar het gevolg voor mij (ik maak websites en illustraties) dat ik er met mijn hoofd wel altijd mee bezig ben.
Wat weeg je nog meer af? Of je het leuk vindt om als ondernemer te werken? of denk je ook aan een ander beroep? Wil je b.v. ook tandarts worden?
ma, 04/14/2008 - 12:20 Permalink