Implantaat of beugel?

Author:
Piet geluk
Posted:
ma, 08/23/2010 - 22:04
Ik ben na ongeveer 14 jaar weer toe aan een nieuwe kunst voortand. Hetgeen er nu zit is een kroon, maar aangezien mijn wortel is gespleten, is een kroon geen optie meer want dan zal de ontsteking die er nu al zit telkens terugkeren aldus mijn tandarts. Mijn tandarts raad mijn een implantaat aan hetgeen beste wel een kostbare grap is. Ik zelf zit te denken aan een soort beugel met een kunsttand eraan vast.

Is er iemand hier in dit forum die ervaringen heeft met een uitneembare beugel met kunsttand? En hoe zal dit aanvoelen deze beugel in je mond? En wat zou een uitneembare beugel met tand kosten? Ik verneem graag een antwoord op mijn vragen.

Groet,
Reindert
Spiegeltje

Tandartsen zijn er doorgaans niet zo'n voorstander van, anders dan als een tijdelijke oplossing. Maar andere oplossingen, zoals een brug, implantaat of frameprothese zijn (veel) duurder en niet altijd financieel haalbaar en dan is zo'n plaatje toch een bruikbare oplossing. Hoewel het wel eens anders lijkt, heel veel mensen hebben toch (stiekem) een plaatje en hebben daar geen probleem mee. Of het u bevalt moet alleen nog blijken. Een implantaat bevalt vrijwel altijd :D
di, 08/24/2010 - 00:24 Permalink
TechniekerJeetje

Net wat spiegeltje al zegt; tussen een implantaat en een plaatje zijn nog legio andere oplossingen, waarbij een plaatje wel de laatste oplossing is die ikzelf zou opteren!
Persoonlijk zou ik eerder gaan denken aan een etsbrug als het kostenbesparend zou moeten zijn. Goedkoper dan een brug, zit wel vast en voelt daardoor meer lichaamseigen!
di, 08/24/2010 - 19:11 Permalink