Ik wil dolgraag tandarts worden, alleen hoe?

Author:
Tanden-fee
Posted:
za, 08/20/2011 - 22:32
Ik heb zo een rommel gemaakt met me studie leven.

in groep 8 kreeg ik als cito score 228. Dat is kader. Ik mocht een toelatingstoets doen. En werd aangenomen op een vmbo t havo vwo school. In een klas van vmbo t/ havo. In het 2e jaar vonden ze me zo goed dat ik na een havo/vwo klas mocht. En het 3e jaar belande ik in een vwo klas. Toen kreeg ik problemen thuis (ouders altijd ruzie,, geld tekort,, haast geen eten op straat,, mishandelen zonder reden puur uit woede,,) Ik kwam liefde en rust te kort. Dus ging ik spijbelen om zo me hoofd erbij te houden, maar vergat school. Het 3e jaar had ik dus verknald. Ik moest toen blijven zitten en ging na 3 havo, Ik had ook een rechtbank gehad. Geoorloofd 40 uur taakstraf kreeg ik. De problemen hielden niet op helaas ze werden erger. Ik kon me niet focussen op school. Ik moest van alles doen thuis. Ik kreeg zoveel druk op me schouders. En toen kreeg ik te horen dat ik myn 3e jaar op de havo niet was gelukt.

En nu moet ik na 4 vmbo T. Op een speciale onderwijs met 4 kinderen in een klas. Ik ging er kapot van. Ik voelde me kapot. Alsof al myn dromen nooit te halen zijn.

Myn droom was om tandarts te worden dat wou ik al sinds groep 6. Dat vond ik zo super.
Helaas is het vwo niet gelukt, aangezien het een uni opleiding is.

Dus had ik dit in myn gedachte
Ik haal mijn vmbo T diploma
Dan ga ik 2jaar tandartsassisent niv 4 doen ( gelukkig is dat 2 jaar bij ons )
Dan ga ik me inschrijven voor hbo mondzorg kunde en hopen dat ik word aangenamen wegens de loting
** ik weet niet precies hoe dat werkt, maar dat zie ik dan wel hoop ik **
mocht ik er niet komen, dat ik dan 1jaar ga werken als tandartsassisent.
En dan weer proberen. Is dit wel zo slim?

En mocht ik dan de hbo 3,5 jaar hebben gehaald dan kan ik master 2jaar doen en dan ben ik
kindertandarts




Ohja de problemen zijn opgelost dankzij jeugdzorg enz.

Ik ben trouwens 16 jaar en word 17 in dec.
mecánico para …

er is net iemand voorbij gekomen hier met een zelfde vraag. maar na HBO mondzorgkunde plus master halen ben je geen kindertandarts, dat kan ik wel melden. overstap HBO mondzorg naar tandheelkunde is eigenlijk weer opnieuw alles doen en weinig vrijstellingen, en dan gewoon 6 jaar tandheelkunde. daarna mag je nog 3 jaar 3 dagen in de week de opleiding kindertandheelkunde doen, dan ben je kindertandarts. het is echt nergens met afsnijdingen te doen
zo, 08/21/2011 - 01:12 Permalink
Miriam1978

De beste weg is na je T4 diploma naar havo 4 te gaan om na je havo examen vwo te gaan doen. Klinkt als een enorme opgave, maar menigeen is je voorgegaan. Op deze manier kom je niet in de knoei met studiefinanciering etc. Wanneer je gemotiveerd genoeg bent, zou dit theoretisch moeten kunnen. Ik denk trouwens dat je een cito-score van 528 had, dat is inderdaad een kader score. Het is een lange weg te gaan, dus mocht je onverhoopt stranden onderweg, dan zijn er ook leuke mbo/hbo studies op het gebied van (mond) zorg. Mijn advies: vraag tijdig een gesprek aan met de decaan. Succes!
Miriam, docent op een middelbare school.
zo, 08/21/2011 - 08:25 Permalink