Idee/Verzoek - Leeftijd leden/vraagstellers forum

Author:
Fietsband
Posted:
ma, 05/21/2012 - 19:39
Bij veel vragen die ik lees vraag ik me af hoe oud de vraagsteller of "starter van het topic is", omdat ik de problematiek herken uit eigen omgeving of bij mijzelf. Sommige problemen komen frequenter voor bij de jeugd, sommige problemen bij (bijv.) de leeftijd 40-plus.

Sommige vragen/problemen die je eerder zou verwachten bij een hogere leeftijd, zijn op dit forum soms ook van toepassing op jonger volwassenen.
Ik vraag me bij ervaringsverhalen bijvoorbeeld af "of mijn problemen uitzonderlijk zijn voor mijn leeftijd".

Sommige mensen vermelden hun leeftijd in hun topic, sommigen doen dat niet. Specifiek op een topic reageren, alleen om naar de leeftijd te vragen lijkt me niet zo netjes.

Is het misschien mogelijk een optioneel veld voor de gebruikers van dit forum of voor topicstarters aan te maken waarmee men (indien gewenst) een geboortejaar (of geboortedatum of huidige leeftijd oid) in te vullen, zodat (indien hij/zij dat wil) de leeftijd zichtbaar is bij het topic?

Op dit moment worden mensen niet aangemoedigd (lees: op het idee gebracht) hun leeftijd te publiceren.

Slechts een verzoek/idee.
Fietsband

Ah! Mijn excuses, niet eens gezien!

Ik had m'n leeftijd inderdaad nergens exact vermeld. Proves my point, trouwens! ;)

Hehe, nouja, ik vind het bij tandheelkundige vragen wel handig om te zien hoe oud iemand is. Mensen die lid worden van dit forum zullen vermoedelijk niet snel geneigd zijn hun geboortedatum in te vullen in hun profiel, lid worden doet men wellicht alleen om te kunnen posten. Dus hoopte op iets waarmee mensen mensen 'aangemoedigd' worden om hun leeftijd oid prijs te geven. Maarrrr... als men het niet invult, dan hoop ik niet al te onbeleefd over te komen door naar de leeftijd te vragen. ;)

Hehe, thanks voor jullie reacties!
di, 05/22/2012 - 02:03 Permalink