Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Hoofdpijn boven de ogen en de slaap na trekken Kies | Tandarts.nl
6 berichten / 0 nieuw
Hoofdpijn boven de ogen en de slaap na trekken Kies
lnbvdh
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 03/28/2012 - 11:51
door lnbvdh wo, 03/28/2012 - 13:02
#1

Hoi.

Ik heb vorige week donderdag de achterste kies laten trekken bij de tandarts en dat ging niet zo makkelijk omdat hij in allemaal kleinere stukjes brak. Mijn tandarts heeft ook in het kaakbot moeten boren om de kanaaltjes eruit te kunnen halen. En om te zorgen dat er geen botsplinters zouden achterblijven. Voor mijn gevoel was het een enorm gat, en het heeft toch wel een paar dagen blijven bloeden een beetje. Verder heb ik geen pijn eraan. Alleen een beetje als ik per ongeluk met eten het stukje een beetje aanraak. In de getrokken kies zat een hele grote amalgaamvulling. Ik heb heel veel amalgaam vullingen gehad in mijn kiezen, maar heel veel van deze kiezen zijn inmiddels al getrokken. Normaal gesproken heb ik na het trekken van een kies niet zo veel last van de symptomen die ik nu heb. Ik heb nu na het trekken zoals ik al zei geen last van het gat wat er is ontstaan maar ik heb vreselijk hoofdpijn aan mijn rechter slaap en boven mijn rechter oog en aan de rechter bovenkant van mijn hoofd onder mijn haren. Dit is niet constant maar als ik moet hoesten dan voelt het net als de pijn die ik heb als ik migraine heb. Ik heb ongeveerd 1 a 2 keer per maand een migraine aanval waar een aura( flikkerscotoma en minder kunnen zien) aan vooraf gaat. En nu als ik naar bed ga om te slapen krijg ik vreslijk pijn in de rechterkant van mijn gezicht. Het zijn echt hevige pijnscheuten. Echt heel erg alsof er een priem in mijn slaap gestoken word, en als ik dan weer ff ga zitten dan neemt de pijn heel snel af. Ik heb geen vieze smaak in de mond en er komt ook geen pus uit het gat waar mijn kies getrokken is. Ik weet dat je tanden en kiezen vast zitten aan zenuwen die verbonden zijn met je gezichtszenuw(trigeminus).

Mijn vraag is dan ook : Kan het zijn dat door het trekken van die achterste kies wat best wel met geweld is gegaan dat die zenuw beschadig is. Ik moest na het trekken ook een nies en blaas test doen, waarvoor weet ik niet. Mijn tandarts zei alleen dat het was om te zien of er complicaties waren, maar volgens hem waren die er niet. Ik heb ook vreselijk pijn in mijn nek en aanhechting van mijn nek bij mijn schouders. Maar goed ik weet niet of iemand hier wel eens met dezelfde klachten te maken hebben gehad.

Groetjes L

Re: Hoofdpijn boven de ogen en de slaap na trekken Kies
Illuminus
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 12/28/2008 - 13:35
door Illuminus do, 03/29/2012 - 11:00

Uit het verhaal begrijp ik dat er een achterste kies uit de bovenkaak verwijderd is en dat dit moeizaam ging.

Uw klachten zijn exemplarisch voor overbelasting van de kauwspieren als gevolg van ver openen en duwen/trekken tijdens de behandeling. Dit komt vaker voor in combinatie met nek en schouderklachten (hetzij door daadwerkelijke overbelasting, hetzij door referred pain)

De snuit/blaasproef die u hebt gedaan is er voor om te zien of bij het verwijderenvan het element er geen opening is ontstaan met de neusbijholte (zog. antrum perforatie), indien dit zo zou zijn geweest had de extractiewond op een andere manier gesloten moeten worden. De snuit/blaasproef was kennelijk negatief en er waren geen aanvullende maatregelen nodig.

Met oefeningen en instructie kunnen de klachten weer verdwijnen, u kunt advies vragen aan uw tandarts en/of u door laten verwijzen naar een gespecialiseerde fysiotherapeut als de klachten met gewone oefeningen niet verdwijnen.

Een neuropathische trigeminusneuralgie lijkt me gezien de specifieke klachten en combinatiev an klachten die u noemt zeer onwaarschijnlijk.

met vriendelijke groet

Re: Hoofdpijn boven de ogen en de slaap na trekken Kies
Newtan
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 11/05/2006 - 11:00
door Newtan vr, 03/30/2012 - 21:45

Hoe gaat het nu?
Is kauwen ook pijnlijk?
Of de onderkaak naar opzij doen?

Re: Hoofdpijn boven de ogen en de slaap na trekken Kies
lnbvdh
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 03/28/2012 - 11:51
door lnbvdh za, 03/31/2012 - 02:36

Nee het kauwen is niet pijnlijk. Ik ben nu wat dagen bezig met het spoelen van de wond met zoutoplossing in lauw water. Met een kromme spuit op bed liggend met hand steunende op mijn borstkas heel rustig de wond schoonspoelen. Ik merk wel verbetering gelukkig. Alleen de steken in mijn hoofd zijn nog steeds aanwezig. Vooral als ik moet gapen en hoesten en dan de nek ook. Maar ik probeer rustig mijn hoofd en nek ontspannender te krijgen door rustig cirkeltjes te draaien met mijn hoofd. En dan hoor je het echt kraken, maar het lucht wel op. Inmiddels is ook een andere kies getrokken maar daar heb ik helemaal geen last van.

Re: Hoofdpijn boven de ogen en de slaap na trekken Kies
Newtan
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 11/05/2006 - 11:00
door Newtan zo, 04/01/2012 - 07:43

Indat geval heeft Illuminus helemaal gelijk: overbelasting.
Sterkte ermee.

Re: Hoofdpijn boven de ogen en de slaap na trekken Kies
possamai
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 07/31/2012 - 15:15
door possamai di, 07/31/2012 - 15:22

Ik heb zo'n beetje het zelfde. links boven is de verstandskies er uit getrokken.
Bij mij ging hij er wel in 1 stuk na veel wrikken uit en het heeft zo'n dag of 3 gebloed.
Ben nu bijna 2 weken verder en heb continu koppijn.. het komt van de linker kant van mijn gezicht en trekt door heel mijn hoofd.
Bij het hoesten voelt het alsof er enorm veel druk op mijn hoofd staat.
Er lijkt veel druk achter mijn ogen te zitten en dat trekt helemaal door van mijn voorhoofd tot onder mijn neus..
Linker slaap ook.
Het voelt ook beurs.

Leuk detail: Tandarts is tot 28 augustus op vakantie Cray 2
Moet ik een vervangende tandarts gaan bellen of is dit hetzelfde probleem als de topicstarter heeft?