hoe kan ik dit aanpakken

Author:
margot1959
Posted:
di, 09/11/2012 - 22:45
Ik heb ruim een jaar geleden mijn kies gebroken. De tandarts heeft deze toen voor de helft afgeslepen en een wortelkanaal behandeling gegeven. Op de foto bleek dat er in 1 van de wortels een stukje instrument van een vorige behandeling is blijven zitten. Waarschijnlijk al ingekapseld.

Kan de tandarts zien wie de tandarts geweest is die in het verleden aan deze kies heeft gewerkt?
Kan ik iemand aansprakelijk stellen voor de kosten die gemaakt gaan worden?

Ik moet nu vanwege ontstekingen de kies laten trekken
Ik moet naar een Endodontoloog om het stukje gereedschap te laten verwijderen
Ik moet naar een implantaat of brug

Deze kosten zijn voor mij niet te betalen, ik ben er ook niet voor verzekerd.

Wie kan mij in deze adviseren?

bvd Margot
vV

afgebroken stukjes vijl worden gezien als ongewenste complicatie, maar desalnietemin een complicatie, en tenzij aantoonbaar een fout (dus aantonen dat oude instrumenten of verkeerde instrumenten gebruikt zijn) de tandarts niet verwijtbaar. Ik neem aan dat u nog wel weet wie de tandarts was? zelfde praktijk of elders? wat meer info zou handig zijn. Als het elders was zou de nieuwe/huidige tandarts in bezit moeten zijn van het dossier van de oude , waarvoor u zelf het verzoek tot doorsturen gedaan zou moeten hebben.

Als hij eruit moet snap ik alleen die endodontollog niet, die heeft dan geen rol meer. En implantaat? hangt af van conditie buurkiezen, en locatie.

(heel veel) meer info dus graag.

overigens doet bij zit soort problemen uw verzekering en/of financiele mogelijkheden niet er zaken, is geen argument. Voor u wel ,maar zo werken juridisch gezien dingen niet. Het komt op mij een beetje over als: ik heb het geld niet, dus ga ik kijken of ik het van iemand anders af kan pakken..is wellicht zo niet bedoeld, maar toch.
wo, 09/12/2012 - 10:44 Permalink